Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

«Σε μια ανάσα τόσα χρόνια τα χωράω…»


 Καλό ταξίδι Λαυρέντη

Ο πρόωρος και ξαφνικός χαμός του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σήμερα το πρωί σκόρπισε θλίψη στους δικούς του, στους συναδέλφους του και σε χιλιάδες ανθρώπους που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του. Ο καλός τραγουδοποιός αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας, όμως δεν το έβαζε κάτω.
Πάλευε να τ’ αντιμετωπίσει έχοντας την ολόπλευρη στήριξη των αγαπημένων του προσώπων και πρώτα απ’ όλους της συντρόφου του στη ζωή και της κόρης του, στις οποίες όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος αφιέρωσε το τραγούδι του «Τόσα χρόνια μια ανάσα».

Τους στίχους του τραγουδιού έγραψε η Λίνα Δημοπούλου, δημιουργός πολλών γνωστών και αγαπημένων τραγουδιών, στενή φίλη του Λαυρέντη και της οικογένειάς του, μετά από παραγγελία του τραγουδοποιού και με αφορμή το κλείσιμο 20 χρόνων του στη δισκογραφία. «Αλλά με την επισήμανση να αφορά συνολικά στην εικοσαετία της ζωής του και να ‘χει ερωτικό στίγμα» λέει η Λίνα τονίζοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος: «ήταν σα να έπρεπε να εκθέσω το φίλο μου στο κοινό του, με τα ωραία και τα δύσκολά του».




Το «αυτοβιογραφικό» τραγούδι του Λαυρέντη κυκλοφόρησε και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και ειδικά από τη νεολαία, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα τραγούδια του, από τον καιρό του «Διδυμότειχου», της «Σκόνης» και μετά. «Στον στίχο του τραγουδιού, εκτός από τον ίδιο,  πρωταγωνιστούν οι δύο πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή του, η Ελένη και η Μαρία-Κλάρα, η κόρη του. Η ιστορία και οι ήρωες της είναι αληθινοί, απ’ την αρχή ως το τέλος, όπως τους γνώρισα, τους έζησα  και τους ένιωσα όλα αυτά τα χρόνια», λέει η Λίνα Δημοπούλου.

Εκτός από τα πολλά όμορφα τραγούδια του που μας άφησε και που για χρόνια πολλά θα τραγουδάμε, κρατάμε από τον Λαυρέντη μερικές λέξεις από καρδιάς, σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του: «Όσο περισσότερο ονειρεύεσαι και βάζεις πιο ψηλά τον πήχη, τόσο περισσότερα πράγματα θα κάνεις στη ζωή σου. Αν είσαι ολιγαρκής στα όνειρα, θα είσαι ολιγαρκής παντού».

  Κατιούσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου