Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Οι αστικές κυβερνήσεις εναλλάσσονται έχοντας κοινό παρονομαστή τη στήριξη του κεφαλαίου


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε, στο Βερολίνο, στους χώρους της Ελληνικής Κοινότητας, πολιτική εκδήλωση της ΤΟ Κεντρικής Ευρώπης του ΚΚΕ με θέμα «Πανδημία, ακρίβεια, ανταγωνισμοί - Οι εξελίξεις δείχνουν ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) και του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP), καθώς και ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γιώργος Μαρίνος, αναφέρθηκε στο θάνατο του 24χρονου Έλληνα μετανάστη Γιώργου Ζαντιώτη σε αστυνομικό τμήμα στο Βούπερταλ, και στις μεγάλες ευθύνες των γερμανικών αρχών, που σχεδόν 2 εβδομάδες μετά, δεν έχουν δώσει εξηγήσεις στα διαδοχικά διαβήματα και διαμαρτυρίες του ΚΚΕ, καθώς και τις ευθύνες της ελληνικής πρεσβείας και της κυβέρνησης, γιατί έχουν καθυστερήσει να ενημερώσουν γι’ αυτό το τραγικό γεγονός.

Τόνισε ότι και τις επόμενες μέρες το ΚΚΕ θα συνεχίσει να απαιτεί τις πιο ουσιαστικές εξηγήσεις από τις γερμανικές και ελληνικές αρχές και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε αυτό το απαράδεκτο γεγονός και την πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής και θα συνεχίσει να είναι απέναντι σε κάθε ρατσιστικό και ξενοφοβικό φαινόμενο.

Ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε στους αγώνες του ΚΚΕ σε όλες τις ιστορικές περιόδους, στους πολύχρονους δεσμούς με τους Έλληνες μετανάστες και στη διεθνιστική αλληλεγγύη. Υπογράμμισε την κλιμάκωση της διαρκούς επίθεσης στις συνθήκες της νέας καπιταλιστικής κρίσης που επιτάχυνε η πανδημία στην Ελλάδα, τη Γερμανία, σε όλα τα κράτη της ΕΕ. Μέσα από παραδείγματα σημείωσε ότι στην πορεία χρόνου οι αστικές κυβερνήσεις, φιλελεύθερες, σοσιαλδημοκρατικές ή συμμαχικών σχημάτων, εναλλάσσονται, αλλά κοινός παρονομαστής, είναι η πολύμορφη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου.

Εκανε αναφορά στις διεθνείς εξελίξεις και τους κινδύνους ακόμα και για γενικευμένους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που απειλούν τους λαούς και τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποκτά η κοινή πάλη του ΚΚΕ και του ΚΚ Τουρκίας. Καταδίκασε τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Λευκορωσίας με χώρες της ΕΕ, σαν ένα ακόμη αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, στους οποίους πρωτοστατούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ο σοσιαλισμός ταυτίζεται με την κοινωνική πρόοδο γιατί στη θέση του κριτηρίου του κέρδους των λίγων, μπαίνει η ικανοποίηση των αναγκών των πολλών και αναφέρθηκε στη συζήτηση που γίνεται για την Κίνα και τις προσδοκίες που καλλιεργούνται για το λεγόμενο σοσιαλισμό με «κινέζικα χαρακτηριστικά» τονίζοντας ότι σοσιαλισμός με μονοπώλια, με καπιταλιστές και εκμετάλλευση δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Γιώργος Μαρίνος απηύθυνε κάλεσμα στους Έλληνες μετανάστες, τους φοιτητές, τους νέους επιστήμονες που εργάζονται και σπουδάζουν στη Γερμανία και βιώνουν σοβαρά, οξυμένα προβλήματα, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, «που πρωταγωνιστεί στην ταξική πάλη και έχει σχέδιο για το σήμερα και το αύριο, σύγχρονο επαναστατικό Πρόγραμμα, που φωτίζει τη διέξοδο στους σημερινούς αγώνες για όλα τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, τις προϋποθέσεις για να δοθούν λύσεις σ’ αυτά. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, όταν βαδίσει αποφασιστικά στον δρόμο της ανατροπής για να πάρει ο ίδιος στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία.

Μετά την ομιλία έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνω στις θέσεις του ΚΚΕ για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Την εκδήλωση έκλεισαν με ένα αξιόλογο καλλιτεχνικό πρόγραμμα οι μουσικοί Ελένη Κοψαχείλη και Ege Sungur, καθώς και μουσικό συγκρότημα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, με επαναστατικά και εργατικά τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου, που καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

15 σχόλια:

  1. 1982 ΑΘΗΝΑ
    δεν εγκρίνεις τίποτα
    και είστε και άθεοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι δυνατόν ένα ιστολόγιο που στηρίζει το ΚΚΕ να δημοσιεύει φασιστικές απόψεις

      Διαγραφή
    2. 1982
      Δεν είναι φασιστικές
      είναι μοναρχικές

      τα 2 αντίθετα ☯️☯️☯️
      είναι ανεβασμένα να ζουν στον ίδιο πλανήτη η την ίδια χώρα

      ούτε το
      μαύρο κρίκος blogspot
      εγκρίνει σχόλια μου

      Εγώ πιστεύω στα 2 αντίθετα
      να ζουν μαζί χωρίς πόλεμο
      σε εναν ψευτικο πολεμο μονο

      θα είχες ποικιλία σχολίων
      έτσι και αλλιώς δε βρίζω ούτε προσβάλω
      τα 2 αντίθετα πρέπει να υπάρχουν
      όπως έχουμε δεξί και αριστερό χέρι

      απλώς υπάρχουν και τα 2 άκρα
      εγώ είμαι στο μέσα άκρο
      ΝΔ
      το έξω ακρο είναι ο κασιδιαρης

      και ο κουφοντινας από εκεί

      τα 2 μέσα άκρα
      είναι ΝΔ ...ΣΥΡΙΖΑ .ΚΙΝΑΛ
      που ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ είναι ΠΑΣΟΚ
      με προσωπείο....

      Εγώ απλώς λέω.......
      Όλα καλά....
      Εγώ βλέπω αλλιώς τον κόσμο
      αυτό είναι όλο
      Αυτά ...Όλα καλά...
      Γεια ...

      Διαγραφή
    3. "Δεν είναι φασιστικές είναι μοναρχικές"

      Η μοναρχικές απόψεις δεν είναι φασιστικές και τι είναι;

      Τέλος η κουβέντα με φασιστες

      Διαγραφή
  2. ...Ποια είναι η στάση των άλλων δυνάμεων που παρεμβαίνουν στο σωματείο;

    Διαχωριζόμαστε από τη λογική της ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ που ακολουθεί μια λογική αγώνων διαμαρτυρίας, χωρίς έναν συνολικό σχεδιασμό για την ανατροπή της επίθεσης. Οι μεταφερόμενες απεργίες του καλοκαιριού ενόψει ν. Χατζηδάκη, που βοήθησαν στην αποκλιμάκωση, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα! Η εμπειρία που έχουμε από άλλα σωματεία, που ελέγχονται από το ΠΑΜΕ, είναι ότι κυριαρχούνται από λογικές κλειστής λειτουργίας και ανάθεσης στα ΔΣ. Τα παραρτήματα του ΣΜΤ που ελέγχονται από την ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ είναι πλήρως ανενεργά. Ως ΑΠΤ και λόγω των επερχόμενων εκλογών απευθύναμε κάλεσμα σε άλλες αριστερές δυνάμεις (ΡΙΣΤΑΡΤ, ΛΑΕ, ΑΡΑΝ, Συνάντηση-Αναμέτρηση κ.α.). Δυστυχώς επέλεξαν την ξεχωριστή εκλογική καταγραφή με προσχηματικές αιτίες και ιεράρχησαν ψηλότερα την ένταξή τους σε διαφορετικό πολιτικό σχέδιο και όχι την ανάγκη για ένα μάχιμο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών. Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν τη λογική ενός πιο «επίσημου» συνδικαλισμού, ενάντια στον «αντιθεσμικό χαρακτήρα του ΣΜΤ». Για αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι η ενίσχυση της Αριστερής Πρωτοβουλίας Τεχνικών στις εκλογές είναι κρίσιμη.https://prin.gr/2021/11/xristina-desi-louka/....... Η Πρόσκληση για συμπόρευση με τους Κομμουνιστές ίσχυε και ισχύει πάντα. Το ΠΑΜΕ και συνολικά η Κοινωνική συμμαχία είναι εδώ και η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους και δεν πειράζει που δεν είναι Κομμουνιστές με μοναδικό κριτήριο συμμετοχής το Ταξικό. Παλεύουμε για προσωρινά μέτρα ανακούφισης και όλα τα υπόλοιπα τα ξεκαθαρίζει η ιδεολογική πάλη και ζύμωση που την επιδιώκουμε και την οξύνουμε. Οποιος κάνει διασπαστικές ενέργειες είναι 5η φάλαγγα προσπαθώντας να εγκλωβίσει τον λαό στον καπιταλισμό σαν εξαπτέρυγο της ...πασοκάρας.... Καλούμε όλους σε συστράτευση να ανατρέψουμε την καπιταλιστική ζούγκλα. Ταξική ενότητα και αγώνας. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη διαβάζεις φασιστικές απόψεις και δεν λες τίποτα.
      Το μόνο που σε ενδιαφέρει, και καλά κάνεις, είναι ο οπορτουνισμός.
      Ο μόνος εχθρός, για του Κομουνιστές, δεν είναι ο οπορτουνισμός, είναι και ο φασισμός και δεν σε είδα να σχολιάζεις, τίποτα φασιστικό.

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    2. Παραληρούν γιατί στις Γ.Σ. του σωματείου τους κερδίζουν το σώμα οι προτάσεις του ΠΑΜΕ:

      Απόφαση εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης 7.11.2021
      Ώρα να βαδίσουμε αλλιώς! Ώρα αντεπίθεσης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας!
      ......
      Είναι απαίτηση ο κοινός βηματισμός με τα πάνω από 400 Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συντονίζουν την πάλη πανελλαδικά μετά τη μεγάλη σύσκεψη στο γήπεδο του ΣΠΟΡΤΙΓΚ με πρωτοβουλία των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Σε κατεύθυνση σύγκρουσης με τον πραγματικό αντίπαλο, εργοδότες και ΕΕ. Με αίτημα την άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων ΝΔ –ΣΥΡΙΖΑ -ΚΙΝΑΛ που τσακίζουν Συλλογικές Συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και κοινωνική ασφάλιση.
      Για τη συγκρότηση ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου από Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά κέντρα, για να κλιμακώσουμε την πάλη μας με πανελλαδική πανεργατική απεργία
      ......

      Η ίδια ιστορία, όπως τη ζήσαμε από το '60 και δώθε: Οι κομμουνιστές είναι η ψυχή των μαζικών ζωντανών εκδηλώσεων των σωματείων, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, επιτροπές κλπ., και τα εκάστοτε "πασόκ" ...βάζουν τα κουκιά στις εκλογές! Εκπροσωπώντας την "σιωπηρή πλειοψηφία"....

      ------------------------------------------
      Ο μόνος εχθρός για τους κομμουνιστές είναι ο Καπιταλισμός, ότι προβιά και αν φοράει.....

      Διαγραφή
    3. "Διαχωριζόμαστε από τη λογική της ΕΣΑΚ-ΠΑΜΕ..." ...γιατί θέλουμε να πουλήσουμε αντικομμουνισμό φκεισιδωμένο, και πάνω σε αυτή τη βάση να μαζέψουμε όλες τις πονεμένες αντικομμουνιστικές ψυχές, ας είναι ό,τι θένε, μόνο κουκουέδες να μην είναι!
      Γι αυτό "απευθύναμε κάλεσμα σε άλλες αριστερές δυνάμεις (ΡΙΣΤΑΡΤ, ΛΑΕ, ΑΡΑΝ, Συνάντηση-Αναμέτρηση κ.α., ...τροτσκιστές, αναρχικούς, κιναλο-πασόκους, συριζοτέτοιους, ό,τι νάναι, μόνο στους κουκουέδες δεν απευθύνουμε κάλεσμα, γιατί αυτοί είναι ..."γραφειοκράτες", που κερδίζουν τις συνελεύσεις(!) και μαζικοποιούν τις διεκδικήσεις, ενώ εμείς είμαστε "αμεσοδημοκράτες", που σαρώνουμε στα κουκιά και στις κάλπες!
      Δοξάστε την...

      Διαγραφή
    4. ...Η ίδια ιστορία, όπως τη ζήσαμε από το '60 και δώθε: Οι κομμουνιστές είναι η ψυχή των μαζικών ζωντανών εκδηλώσεων των σωματείων, συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, επιτροπές κλπ., και τα εκάστοτε "πασόκ" ...βάζουν τα κουκιά στις εκλογές! Εκπροσωπώντας την "σιωπηρή πλειοψηφία"....

      ------------------------------------------
      Ο μόνος εχθρός για τους κομμουνιστές είναι ο Καπιταλισμός, ότι προβιά και αν φοράει..... Πολύ πολύ σωστά να αγιάσει το χέρι σου. Μόνο που όλα αυτά μας τελείωσαν στην 30 χρονη πορεία αποκατάστασης των Μπολσεβίκικων χαρακτηριστικών μετά το 1991. ΠΑΜΕ και Κοινωνική Συμμαχία. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    5. Αννα Φραγκ. Να φοβάσαι τους εχθρούς που έρχονται ντυμένοι ...φίλοι.. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    6. Ναι αλλά και τους εχθρούς,που έρχονται ντυμένοι εχθροί, δεν τους ακουμπάμε;

      Αννα Φραγκ

      Διαγραφή
    7. Αννα Φραγκ. Ασφαλώς και τους ακουμπάμε δεν διαφωνώ. Καλό βράδυ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

      Διαγραφή
    8. Ο Φασίστας δεν είναι Καπιταλιστής ντυμένος ...Καπιταλιστής!
      Είναι Καπιταλιστής ντυμένος ...σκιάχτρο! Σαν, τάχατες, κάτι διαφορετικό από τον Καπιταλιστή και τον Καπιταλισμό. Γι αυτό και η λαϊκίζουσα γλώσσα, το ξεπατίκωμα των μορφών εκδήλωσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος σαν καρικατούρες. Βλέπε, και "ψεκασμένους", τα "να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" κλπ. O Φασίστας είναι ο Καπιταλιστής στημένος πάλι με προβιά, για να τρομάξει αλλά και να παραπλανήσει, τραβώντας το εργατικό κίνημα σε μια αντιπαράθεση-μόστρα, όπου ο πραγματικός εχθρός, ο Καπιταλισμός, απουσιάζει, και στη θέση του φαίνεται ένα σκιάχτρο. Ερχονται λοιπόν οι άλλοι Καπιταλιστές, ντυμένοι με τα "επαναστατικά" η τα "αριστερά" τους αμπέχονα, ενίοτε κραδαίνοντας και σφυροδρέπανα, και δίνουν "περιεχόμενο" σε αυτό το θέατρο, καλώντας τον Λαό σε τζούφιο "αντιφασιστικό" αγώνα.
      Ετσι καταφέρνει η α/τ και συσπειρώνει τον Λαό σε δυό δικά της στρατόπεδα, που αλληλοτρώγονται, αφήνοντας την ίδια και τον Καπιταλισμό της στο απυρόβλητο.
      Παντού η σατανική δικομματική συνταγή.
      Εδώ ο μόνος τρόπος να χαλάσεις αυτό το θέατρο είναι να ξεβρακώσεις τον Καπιταλιστή, που το παίζει αντιφασίστας κι έρχεται ντυμένος "δημοκράτης", "αριστερός φίλος", ενίοτε και "σύντροφος". Είναι μια μορφή αντιδραστικού, πολύ πιο ύπουλη από τον καραμπινάτο Φασίστα, και ιστορικά αποδείχτηκε ότι έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά, καθώς αποδιοργάνωσε από τα μέσα το εργατικό/λαϊκό κίνημα, και μάλιστα την ψυχή του, το κομμουνιστικό κίνημα.
      Αλλά, θαρρώ, το ξεβράκωμά του δεν είναι αποτελεσματικό, μάλλον μισοδουλειά είναι, αν τον καταγγέλλεις απλά σαν "Φασίστα", γιατί έτσι πάλι πέφτεις στη δικομματική λούμπα, που σου έχει σκάψει η α/τ. Ο μουσαντένιος "αντιφασίστας" πρέπει να ξεσκεπάζεται σαν αυτό, που πράγματι είναι: Καπιταλιστής και αντιδραστικός.
      Χρειάζεται προσοχή, γιατί σήμερα η α/τ παίζει με δυό πολύ "σύγχρονα" χαρτιά: Από τη μια την λεγόμενη "alt right", τους "ψεκασμένους" και τους νεοφασίστες γενικά, από την άλλη την κοσμοπολίτική "αριστερά", που βεβαίως το παίζει και αντιφασιστικά και ενάντια στους προηγούμενους.

      Διαγραφή
  3. 1982 ΑΘΗΝΑ ..ζω με γονείς στη τρακα
    κηφήνας το παραδέχομαι🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🏴‍☠️🏴‍☠️💀🏴‍☠️💀🏴‍☠️💀🏴‍☠️💀💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️🎸🎸🎸🎸🎸⚽️⚽️⚽️⚽️🎼🎼🎵👑👑👑🏰🏰
    Γιατί δε σας αρέσει η Αγγλία?
    οι στολές cosplay .....
    αλογα άμαξες ξύλινα πλοία
    μουσική
    δε σας καταλαβαίνω
    god SAVE the QUEEN
    🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️💂‍♂️👑👑👑👑👑👑🎼🎼🎼🎼🎼🎵🎵🎵🇬🇧🎵🎶🎶🎸🎸🎸⚽️⚽️⚽️💀💀🏰🏰🏰🏰🏰🏰🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️💀💀💀💀💀🎸🎸🎸🎸⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️🎶

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου