Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Όλοι στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 21/1 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΔΕΡΙΓΝΥ 25)
Η διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα. Ο πρόεδρος και ο γραμματέας της ομοσπονδίας μονόγραψαν ένα κείμενο, το οποίο θα φέρουν αύριο στο ΔΣ της ΟΜΕ προς ψήφιση, το οποίο προβλέπει τα εξής:
·       Η νέα ΣΣΕ  να λήγει στις 31/7/2021. Δηλαδή, να ισχύει για 19 μήνες.
·       Για τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί πριν την 1/3/2015 (τους «παλιούς» όπως έχουμε συνηθίσει να τους λέμε) προτείνει το -9,5%, που ισχύει σήμερα, να γίνει -4,5% και από 31/7/2021, όταν και λήγει η ΣΣΕ, επιστροφή στο 8ώρο με -1%. Όλα αυτά χωρίς διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
·       Για τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μετά την 1/3/2015 (τους «νέους» όπως έχουμε συνηθίσει να τους λέμε) προτείνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ΣΣΕ αύξηση 5,5% και επιπλέον 2% στις 31/7/2021, όταν και λήγει η ΣΣΕ.
·      Παραμένουν ανοιχτά και θα συζητηθούν, στη λογική της εξίσωσης προς τα κάτω, σε επιτροπές που θα φτιαχτούν τα παρακάτω ζητήματα:
o   Έξοδα φύλαξης
o   Δώρο γάμου
o   Χρηματικά Βραβεία
o   Ωράριο Καταστημάτων
o   Ταμείο αλληλοβοήθειας
·       Σε παράρτημα θα προστεθεί ο νέος κανονισμός μεταθετότητας τον οποίο θα στείλει κατά τη διάρκεια της μέρας η εργοδοσία.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Το κείμενο αυτό δεν περιλαμβάνει κανέναν από τους 3 βασικούς όρους με τους οποίους προσήλθε η ομοσπονδία στην διαπραγμάτευση και για τη διεκδίκηση των οποίων μας κάλεσε σε απεργία 19 ημερών. Οι 3 όροι αυτοί ήταν: 
·       ΕΝΙΑΙΑ ΣΣΕ σε όλο τον όμιλο με εξίσωση όλων των εργαζόμενων προς τα πάνω
·       Να παρθούν πίσω οι απολύσεις
·       Αυξήσεις για όλους
Δηλαδή, με αυτό το κείμενο, αν εγκριθεί, οι φύλακες έχουν οριστικά απολυθεί ανοίγοντας τις ορέξεις της εργοδοσίας και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων το επόμενο διάστημα. Δεν δίνονται αυξήσεις ούτε στους εργαζόμενους που έχουν προσωπική διαφορά, ούτε στους «παλιούς» εργαζόμενους ενώ και για τους νέους η αύξηση που προβλέπεται είναι ψίχουλα. Παραδίδει στην εργοδοσία τον όρο της διασφάλισης των θέσεων. Επίσης, η εργοδοσία δεν δεσμεύθηκε για διαπραγμάτευση ΣΣΕ στις θυγατρικές του ομίλου.
Καλούμε κάθε συνάδελφο στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ, σήμερα Τρίτη 21/1/2021 στις 14:00, (Δεριγνύ 25) ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει πίσω από τις διεκδικήσεις μας και να απαιτήσουμε τη συνέχιση και την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση και υπογραφή ΜΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω. Να απαιτήσουμε από την πλειοψηφία της ομοσπονδίας να στηρίξει μέχρι τέλους αυτό το αίτημα που θα βελτιώσει πραγματικά τη θέση των εργαζόμενων και θα τους θωρακίσει έναντι σε όποια σχέδια έχει η εργοδοσία για το επόμενο διάστημα όπως είναι η δημιουργία θυγατρικών.
 
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ
 ΕΣΚ – ΟΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου