Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες το τελευταίο «κλείσιμο»

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα το τελικό πανελλαδικό «κλείσιμο» των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος.

Η χτεσινή, τελευταία μέρα της μεγάλης μάχης γιορτάστηκε με κατά τόπους γλέντια, με μέλη και φίλους του Κόμματος να συνεισφέρουν τα χρήματα που συγκέντρωσαν από εργαζόμενους, αλλά και προσωπικές εισφορές και «κόκκινα μεροκάματα» των τελευταίων ημερών.

Κάθε γραφείο και «μελίσσι»

Κάθε γραφείο κι ένα «μελίσσι», και «ο καθένας μας πάνου από τον εαυτό του». Με αυτό το σύνθημα, που έδωσε το Γραφείο της ΚΟ Αττικής από την περασμένη βδομάδα, δόθηκε η μάχη μέχρι αργά χτες το βράδυ, με τις Οργανώσεις να «τραβάνε» όσο περισσότερο μπορούσαν το «κλείσιμο», ώστε «να έρθει έστω και το ένα ευρώ παραπάνω», όπως έλεγε χαρακτηριστικά μέλος της Οργάνωσης.

Τελικά η ΚΟ Αττικής, που είχε υπερκαλύψει από την προηγούμενη βδομάδα, έφτασε τουλάχιστον στο 115% (τα τελικά αποτελέσματα από όλη την Ελλάδα στον αυριανό «Ριζοσπάστη»).
Το τραγούδι «Εστειλα στο Κόμμα δέκα μάρκα ακόμα...» ακουγόταν από ηχεία στους ορόφους του κτιρίου της ΚΟ Αττικής, όπως και συνθήματα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, χειροκροτήματα για την απόδοση των ΚΟΒ από γραφείο σε γραφείο, όπου επικρατούσε το αδιαχώρητο. Η νεολαία κράτησε το κλείσιμο ακόμα πιο αργά το βράδυ, εξαντλώντας τα περιθώρια μέχρι την τελευταία στιγμή και αξιοποιώντας επετειακές εκδόσεις που διακινούν τα μέλη της ΚΝΕ μαζί με το κουπόνι.


Με την ευκαιρία του πανηγυρικού «κλεισίματος», Οργανώσεις έκοβαν και την πίτα τους, ανακοινώνοντας παράλληλα και τα αποτελέσματα της Οικονομικής Εξόρμησης, στο πλαίσιο της άμιλλας ανάμεσα στις ΚΟΒ, με συμβολικά έπαθλα να αποτελούν το επιστέγασμα της μεγάλης μάχης. Μια τέτοια γιορτή έστησε η ΤΟ ΑΕΙ - Ερευνητικών Κέντρων, που έφτασε στο 122%, με την πρώτη ΚΟΒ (ΕΜΠ Δομικών) να υπερκαλύπτει κατά 144% το στόχο της.
Πανηγυρικό ήταν το κλίμα και στην ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, με την Οργάνωση να καταφέρνει την υπερκάλυψη του πλάνου. Μέχρι την τελευταία στιγμή οι ΤΟ Βιομηχανίας, Πιερίας και ΕΒΕ έδιναν σκληρή μάχη για την πρώτη θέση, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθούσαν οι ΤΟ της Υγείας και της Παιδείας.

Ολες οι ΤΟ και μια σειρά από ΚΟΒ οργάνωσαν «κλεισίματα» σε γιορτινό κλίμα, που σε αρκετές περιπτώσεις συνδυάστηκαν με κοπή της πίτας για τη νέα χρονιά, ή με μικρά γλεντάκια, με χειροποίητα εδέσματα και κρασάκι.

Τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος και της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και σε όλους τους νομούς, καθώς και τα περιφερειακά γραφεία των Οργανώσεων, γέμισαν από κόσμο, αφού σχεδόν το σύνολο των κομματικών μελών, αλλά και πολλοί οπαδοί που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τη μάχη για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, έδωσαν μαχητικό «παρών» στο τελευταίο «κλείσιμο», συμβάλλοντας μέχρι την τελευταία στιγμή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου