Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Δόθηκε μάχη παλικαρίσια

«Σήμερα δώσαμε μια μάχη παλικαρίσια» τόνισε ο Γιώργος Πέρρος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ μιλώντας στο Καβούρι στη συγκέντρωση Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων, η οποία ξεκίνησε τα χαράματα και ολοκληρώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα.

Η μάχη αυτή απέδειξε ότι υπάρχουν δύο διαφορετικοί κόσμοι σημείωσε προσθέτοντας ότι από τη μία υπάρχει ο κόσμος των εργατών που παλεύει, που οργανώνει και ο άλλος κόσμος που για αυτούς έχει μια μαύρη σελίδα η ιστορία και θα τους στείλει εκεί που τους αξίζει, στα σκουπίδια.


«Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ο κοινός βηματισμός του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι μαζί μέσα στο "συνέδριο" παρωδία - φαρσοκωμωδία είχαν συναποφασίσει τα πάντα: Ποιοι θα μπουν μέσα, ποιοι θα πάρουν κάρτες, ποιο θα είναι το μητρώο, τι θα ψηφίσουν. Νομιμοποίησαν όλη τη σαπίλα», σημείωσε ο Γ. Πέρρος.

Επεσήμανε ότι η ομάδα Παναγόπουλου, Βασιλόπουλου, Κιουτσούκη, Καραγεωργόπουλου είναι απαξιωμένη στα μάτια των εργαζόμενων. «Τα έχουν βρει με την κυβέρνηση, με τον ΣΕΒ» σημείωσε προσθέτοντας ότι «εμείς έχουμε πίσω μας μεγάλη ιστορία», «αγωνιστές που σήκωσαν το κεφάλι ψηλά και έτσι θα συνεχίσουμε και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

«Επιδίωκαν, προκαλούσαν με τη στάση τους και αυτό ήθελαν: Να μας πετάξουν έξω» σημείωσε ο Γ. Πέρρος προσθέτοντας ότι «είναι μεγάλο κατόρθωμα της τάξης μας που δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν, γιατί 20 χρόνια υπάρχει ταξικό κίνημα, υπάρχει ΠΑΜΕ».
Υπογράμμισε ότι ο πόλεμος δεν σταματάει εδώ και ότι η εμπειρία από τη σημερινή μέρα πρέπει να πάει στους χώρους δουλειά, να ανοίξει κουβέντα με τους τους εργαζόμενους τι Σωματεία θέλουμε, με τι προσανατολισμό, να δυναμώσουμε το ταξικό κίνημα.

«Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει» τόνισε ο Γ. Πέρρος αναφερόμενος στην πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ και στη λάσπη και συκοφαντία, αλλά και το χρήμα που έριξαν και το οποίο «τους πλήρωσε ο κρατικός μηχανισμός».

«Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, μέχρι να διώξουμε τους ανθρώπους των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας μέσα από μας» τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ο πόλεμος είναι μπροστά μας» και απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις διαδηλώσεις της Πέμπτης για το Ασφαλιστικό.

1 σχόλιο:

  1. Ενας εξαιρετικός αγώνας με σημαντικές παρακαταθήκες που δεν θα τον είχαμε δώσει αν δεν υπήρχε η 20χρονη παρουσία του ΠΑΜΕ. Θα βρισκόμασταν στην ....προηγούμενη κατάσταση.... που ίσχυε πριν το 1991.... θύματα της ...ενότητας... με τα καταστροφικά αποτελέσματα που γνωρίσαμε πριν το 1991....ουρά της Σοσιαλδημοκρατίας και του Οπορτουνισμό. Συνεχίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα ΤΑΞΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΑΞΗ Κοινωνική Συμμαχία για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. Καλό βράδυ Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου