Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Σημαντικά θέματα επί της διαδικασίας έθεσαν εκπρόσωποι της ΔΑΣ στις εργασίες του Συνεδρίου

Εξαιρετικά σημαντικά θέματα επί της διαδικασίας, έθεσε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, εκ μέρους της ΔΑΣ, στο Συνέδριο.

Ένα από αυτά αφορά τη συγκρότηση του Σώματος καθώς εδώ κι ένα χρόνο δεν έχει γίνει καμία διαδικασία νομιμοποίησης όσον αφορά την Οργανωτική Επιτροπή και τα όργανα της ΓΣΕΕ.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι σήμερα μόλις ο οργανωτικός γραμματέας ανακοίνωσε τον αριθμό των αντιπροσώπων, των σωματείων, των οικονομικά τακτοποιημένων και των εκλεγμένων (δείτε πάνω βίντεο με απόσπασμα από την παρέμβασή του).
Στη συνέχεια, ο Γιάννης Τασιούλας, τόνισε ότι το Συνέδριο πρέπει να γίνει με βάση το Καταστατικό της ΓΣΕΕ και σημείωσε ότι το άρθρο 18 του Καταστατικού ορίζει ότι η Εκτελεστική Επιτροπή πρέπει να ελέγξει αναλυτικά τους φακέλους όλων των Σωματείων και αυτούς που μεσολάβησαν σε αυτόν τον χρόνο και να κάνει την εισήγησή της. Υπογράμμισε ότι τέτοια συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή δεν έχει γίνει (δείτε εδώ βίντεο με απόσπασμα).

Η ΔΑΣ συνολικά απαίτησε να αποχωρήσει η Αστυνομία από όλους τους χώρους του Συνεδρίου, να σταματήσει η απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου που έχει επιβληθεί σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, να συζητηθούν στο Σώμα του Συνεδρίου μία μία οι σοβαρές καταγγελίες για δεκάδες νόθους αντιπροσώπους και αντιπροσώπους που προκύπτουν από την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας και να γίνει τουλάχιστον διήμερο Συνέδριο, προκειμένου να μπορεί να γίνει ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση για όλα όσα καίνε τους εργαζόμενους, για τον προσανατολισμό του εργατικού κινήματος.
 

Ητηλεφωνική παρέμβαση του Θ. Γκώγκου μέσα από το χώρο του συνεδρίου πουμεταδόθηκε στη συγκέντρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου