Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Η ΓΣΕΕ φέρνει τον Μητσοτάκη στο Συνέδριό της, για να “περάσουν βέρες”…

Συνδικάτα εργατών, όχι των πρωθυπουργών 

Θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο ορισμός του εργατοπατέρα που ευθυγραμμίζεται με τα αφεντικά και την κυβέρνηση; Αρκεί να δείτε τι κάνει η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, που δεν έχει κουνήσει το δαχτυλάκι της ενάντια στο
νόμο-λαιμητόμο του Βρούτση, θέλει όμως να φέρει για… χαιρετισμό τον Μητσοτάκη στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, μία βδομάδα μετά την Πανεργατική Απεργία στις 18 Φλεβάρη.

Μπορεί να μην έχει καταλήξει ακόμα στο μέρος διεξαγωγής -ή να μην το ανακοινώνει δημόσια, για να το φέρει τελευταία στιγμή- έχει όμως σχέδιο και πρόγραμμα για να κρατήσει τις καρέκλες της, με “Συνέδριο”-Εξπρές μιας ημέρας. Και θεωρεί ότι αν έρθει ο Μητσοτάκης, θα έχει την υψηλή προστασία όλης της αστυνομικής δύναμης της πρωτεύουσας, διασφαλίζοντας την εκλογή νέας διοίκησης, που είναι και το μόνο που την ενδιαφέρει.

Θέλετε τώρα να μάθετε ποιος είναι ο ορισμός της πληρωμένης δημοσιογραφίας των non-paper και των παπαγάλων; Οι εργατοπατέρες προώθησαν ένα άθλιο non – paper, το οποίο αναδημοσιεύτηκε ως “ρεπορτάζ” από τις σελίδες CNN Greece και Newsbomb που ανήκουν στον ίδιο όμιλο με μία ώρα διαφορά το ίδιο προκλητικό “ρεπορτάζ” θεωρώντας πως απευθύνονται σε μικρά παιδιά που δεν μπορούν να καταλάβουν την αντιγραφή. Στο άθλιο non-paper αναπαράγεται αμάσητη η θέση του Παναγόπουλου για το ΠΑΜΕ που “χάνει δυνάμεις” και θέλει “να μη γίνει το Συνέδριο”, αφήνοντας αυτολεξεί ακόμα και τους άθλιους χαρακτηρισμούς, όπως “επιχειρησιακός βραχίονας του ΚΚΕ”. Δε φρόντισαν να αλλάξουν ούτε καν τη διατύπωση. Δεν τους ενδιαφέρουν ούτε τα προσχήματα!

Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να δώσουν την είδηση για την παρουσία Μητσοτάκη, όπου μπορούν πιθανότατα να περάσουν και βέρες, πολιτικά μιλώντας, αν και θα παρευρίσκεται ως αντίζηλος και η Φώφη Γεννηματά, που στηρίζει επισήμως την ηγεσία της ΠΑΣΚΕ, μολονότι υπήρξε παρασκηνιακή αντιπαράθεση και πολιτικά παζάρια.

Διακαής πόθος του Γιάννη Παναγόπουλου είναι να εμφανιστεί στο συνέδριο και Αλέξης Τσίπρας, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει το εγχείρημα, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τονώσει το “αριστερό του προφίλ”. Σε κάθε περίπτωση, αργά ή γρήγορα θα γίνει κι αυτό, αφού όσα τους ενώνουν είναι σαφώς περισσότερα από όσα τους χωρίζουν.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το πάθος για τις καρέκλες είναι δυνατότερες από κάθε διασυρμό και αυτοεξευτελισμό. Πολύ χαρακτηριστικό είναι ότι εξαγγέλλει “συνέδριο θέσεων” κάποτε, που παραπέμπεται στις καλένδες, μετά την εκλογή. Περίπου όπως όταν Σταύρος Θεοδωράκης υποσχόταν πως θα αναγγείλλει το πρόγραμμα του πρωτοεμφανιζόμενου τότε Ποταμιού αφού πρώτα το ψηφίσουν οι ψηφοφόροι.

Ακόμα και τον … πλανητάρχη να καλέσουν ωστόσο οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, τίποτε δεν μπορεί να τους προστατέψει από την οργή των εργαζομένων, που κάνουν ολοένα και περισσότερο δική τους υπόθεση το σύνθημα “συνδικάτα εργοδοτών κι όχι των εργοδοτών”. Ή των πρωθυπουργών έστω.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου