Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020

Απεργία… χωρίς απεργία αποφάσισε η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου

Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, τα μοναδικά θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη ήταν η ανασύνθεση του προεδρείου και η έγκριση των εισηγήσεων για το ετήσιο απολογιστικό συνέδριο, οι οποίες δεν έχουν ακόμα γραφτεί, οπότε και δεν παρουσιάστηκαν καν, ωστόσο η πλειοψηφία τις ενέκρινε!
Καμιά συζήτηση για το ασφαλιστικό που όπως δηλώνει η κυβέρνηση θα έχει ψηφιστεί μέχρι τις 21 Φλεβάρη.

Oι εκλεγμένοι της ΔΑΣ έθεσαν το ζήτημα και πρότειναν 24ωρη απεργία στις 18 Φεβρουαρίου σε συντονισμό με την ΑΔΕΔΥ, αλλά και μια σειρά μεγάλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα που έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις.

Η πρόταση για απεργία απορρίφθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες. Με τη στάση της, η πλειοψηφία του ΕΚΡ απέδειξε ότι ταυτίζεται με την ηγεσία της ΓΣΕΕ που θεωρεί ότι το νέο ασφαλιστικό που φέρνει η κυβέρνηση, αυτό που θωρακίζει και διευρύνει το νόμο Κατρούγκαλου, αυτό που καταδικάζει τους εργαζόμενους να δουλεύουν μια ζωή για να πάρουν ένα επίδομα φτώχειας, είναι πολύ κακό για το τίποτα.

Είναι λοιπόν πολύ κακό λοιπόν για το τίποτα:
  • Ότι η κατεύθυνση της συνταξιοδότησης στα 67 για όλους χωρίς καμία εξαίρεση, ή στα 62 με 40 χρόνια δουλειάς και 12.000 ένσημα
  • Ότι η μόνη κρατική εγγύηση για τις συντάξεις θα είναι 345 ευρώ για 15 έτη ασφάλισης (4500 ένσημα).
  • Ότι η πρόθεση είναι η παραμονή στη δουλειά και μετά τη συνταξιοδότηση, η μείωση της κρατικής δαπάνης για τις συντάξεις, η παράδοση της ασφάλισης στους ιδιωτικές εταιρείες που ήδη κάνουν οικονομοτεχνικές μελέτες και συνέδρια για να δουν πόσα δισεκατομμύρια θα ξεκοκαλίσουν τα επόμενα χρόνια και πολλά άλλα.
Πρόκειται για στάση ανοιχτής απεργοσπασίας από αυτές τις δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα και δε διστάζουν να το πουν ανοιχτά.

Δε θέλουν να αθροίζονται στο «Ριζοσπάστη» ανάμεσα στα Εργατικά Κέντρα που έχουν πάρει απόφαση για απεργία. Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσαν για να δικαιολογήσουν τη βρώμικη στάση τους.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι δε διαφωνούν στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Πλευρές του άλλωστε, 
όπως τα επαγγελματικά ταμεία είναι και δικές τους θέσεις. Επιπλέον έχουν συμφωνήσει με την κυβέρνηση και έχουν πάρει ανταλλάγματα.

Αποφάσισαν λοιπόν, όπως και πριν λίγους μήνες, ότι σέβονται και στηρίζουν τις απεργίες που έχουν προκηρύξει άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις και καλούν σε συγκέντρωση έξω από το ΕΚΡ ενώ οι ίδιοι καταψήφισαν την απεργία!

Εμπαίζουν τους εργαζόμενους και τα Σωματεία της περιοχής μας και αυτό πρέπει να το έχει υπόψη του κάθε τίμιος εργαζόμενος και συνδικαλιστής.

Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Τρίτη 18 Φλεβάρη στην πλατεία Κύπρου στις 11 το πρωί.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου