Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση η ναζιστική Χρυσή Αυγή

Ολοκλήρωσε την αγόρευσή του στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή χτες, για τη δολοφονία Φύσσα, για τη δολοφονική επίθεση τους Αιγύπτιους αλιεργάτες και τις άλλες εγκληματικές δράσεις, ο συνήγορος της Πολιτικής Αγωγής των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος. Σήμερα, Τρίτη, θα συνεχίσει και θα τελειώσει την αγόρευσή του.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσα τόνισε, εν κατακλείδι, ότι προκύπτει ξεκάθαρα η οργανωμένη και σχεδιασμένη δολοφονία του Π. Φύσσα από το τάγμα εφόδου της ΤΟ Νίκαιας. «Το μαχαίρωμα και ο θάνατός του αποδείχθηκε ότι δεν έγιναν μόνο από τον Γ. Ρουπακιά. Το χέρι του Γ. Ρουπακιά οπλίστηκε από την αίσθηση του ακαταδίωκτου, την ασυλία του ατιμώρητου, από την αλαζονεία του δυνατού, στοιχεία που του έδινε η ναζιστική οργάνωση στην οποία είχε ενταχθεί. Σκότωσε με τη βοήθεια των τεσσάρων (εναλλασσόμενων) ομοϊδεατών του και γνωρίζοντας ότι είχε πίσω του και δίπλα του το τάγμα εφόδου της οργάνωσης, αισθανόμενος την υποστήριξη και την παρουσία των είκοσι ("απέναντι") γεροδεμένων και οπλισμένων συναγωνιστών του. Εκανε αυτό που μόνος, χωρίς την ενεργό παρουσία του τάγματος εφόδου του οποίου ήταν μέλος, δεν θα μπορούσε να κάνει.

Σκότωσε επειδή ήταν, και σε κάθε περίπτωση επειδή στη δεδομένη στιγμή λειτούργησε, ως φασίστας με το ουσιαστικό περιεχόμενο του όρου». «Ηταν ένας "συνηθισμένος" άνθρωπος. Η ναζιστική οργάνωση τον μετέτρεψε σε "θηρίο". Γι' αυτό σκότωσε. Για λογαριασμό της Οργάνωσης. Και μάλιστα η ενέργειά του αυτή είναι υποβαθμισμένη ως μέγεθος στη συνείδησή του, ώστε να λέει "μια απλή ανθρωποκτονία ήταν, πώς την κάνατε θέμα"», σημείωσε.
«Αν ο Γ. Ρουπακιάς δεν συμμετείχε στο τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, αν το τελευταίο δεν δρούσε ξαφνικά, ώρα μεσάνυχτα, έτσι όπως έδρασε, για την εξολόθρευση του "εχθρού", αν δεν ένιωθε την ενθάρρυνση, την ανάσα των υπολοίπων δεκαπέντε - είκοσι, αν δεν άκουγε τις δυνατές φωνές τους, τα μουγκρητά, τις εκτοξευόμενες απειλές και τον παραλυτικό θόρυβο που δημιουργούσαν, το έγκλημα δεν θα είχε συμβεί. Οπως λέει και ο Ελύτης, λες και το έγραψε για τον Π. Φύσσα "...καθαρό παλιννοστούσε το αίμα και τα τέρατα έπαιρναν την όψη ανθρώπου. Τόσο εύλογο το ακατανόητο..."», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο συνήγορος επίσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η κυρία εισαγγελέας δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα της αναφερόμενης απόλυσης και διαγραφής των Πατέλη - Καζαντζόγλου, καθώς και το αναφερόμενο κλείσιμο της Τοπικής Νίκαιας, τις αντικρουόμενες περί αυτού απόψεις και τη σημασία που μια τέτοια ενέργεια της ηγεσίας, σε περίπτωση που ίσχυε, θα είχε για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Με τις διαψεύσεις της ηγεσίας, για τη σχέση της με τον δήθεν "περαστικό" Γ. Ρουπακιά. Με τη δήθεν καταδίκη της δολοφονίας Φύσσα από τη ΧΑ, την οποία χαρακτήριζε "ποδοσφαιρική διαφορά". Επίσης, με τον μηχανισμό συγκάλυψης, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Ι. Λαγού και της ηγεσίας προς τον Σ. Δεβελέκο, ώστε να καταθέσει ότι δεν γνωρίζει τον Γ. Ρουπακιά κ.λπ. Με τα ψεύδη του Ν. Μιχαλολιάκου, Ι. Λαγού κ.λπ. ότι δήθεν έμαθαν για τη δολοφονία την επόμενη μέρα το μεσημέρι (!), όταν έχει αποδειχτεί πλήρως ότι είχαν λάβει γνώση από το ίδιο βράδυ. Με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των κατηγορουμένων πριν και αμέσως μετά τη δολοφονία Φύσσα, που ακολουθούν γραμμικά την ιεραρχική δομή της Χρυσής Αυγής και που αποδεικνύουν τον οργανωμένο τρόπο κινητοποίησης του τάγματος εφόδου κ.ά.».
Δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό

Για τη δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες τόνισε αναφέροντας πλήθος στοιχείων και επιχειρημάτων: «Προκύπτει ότι λίγες ώρες πριν την επίθεση, ο Ι. Λαγός είχε δηλώσει ότι οι Αιγύπτιοι ψαράδες θα δίνουν λόγο στη ΧΑ. Οτι 20 άτομα μέλη της ΧΑ πήγαν στον τόπο της επίθεσης. Οτι 10 εξ αυτών επιτέθηκαν με σιδερένιο λοστό και ξύλινα μαδέρια, απρόκλητα, στις 03.10, στους "εχθρούς" Αιγύπτιους ψαράδες. Οτι η διάρκεια της επίθεσης ήταν ελάχιστη, μικρότερη από 10 λεπτά, κι έμοιαζε με τον συνήθη τρόπο δράσης της ΧΑ. Εδρασαν στα πλαίσια της οργάνωσης, με παρουσία στελέχους ως επικεφαλής (Πανταζή) σε εκτέλεση της προαναγγελίας του Ι. Λαγού. Οτι οι κατηγορούμενοι συνεννοήθηκαν να πουν ψέματα στις αρχές για να μην προξενηθεί βλάβη στη ΧΑ πέντε μέρες πριν τις εκλογές. Συνέδραμαν - με παράλογο τρόπο - την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής, με την οποία οι περισσότεροι υποτίθεται ότι δεν έχουν σχέση, προκειμένου να τη βοηθήσουν.
Και μόνο αυτό αποδεικνύει τον οργανικό δεσμό τους με τη Χρυσή Αυγή, τους στόχους της οποίας υλοποίησαν μέσα από τη συμμετοχή τους στην επίθεση αυτή. Δύο εκ των κατηγορουμένων (Πανταζής και Ευγενικός) σίγουρα φορούσαν μπλούζες της ΧΑ και μέσα στο ΑΤ τις γύρισαν ανάποδα, ενώ τελικώς άλλαξαν ρούχα για να επικαλεσθούν ότι η αμφίεσή τους δεν προσιδιάζει στην αμφίεση των δραστών. Οτι η ηγεσία έδειξε ενδιαφέρον για το συμβάν, καθώς κατά την πάγια τακτική της οργάνωσης παρασχέθηκε νομική συνδρομή στους δράστες μέσω του δικηγόρου της ΧΑ, Μιλτιάδη Νικολαΐδη».

Ανέφερε επίσης: «Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο τρόπος δράσης του τάγματος εφόδου εναντίον των Αιγυπτίων ψαράδων είναι απολύτως ίδιος με τον τρόπο δράσης των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ εναντίον του Δ. Κουσουρή και της "Αντίπνοιας"». Ολα αυτά, σημείωσε μεταξύ άλλων, «αποδεικνύουν ότι αυτή δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, ότι δεν ήταν πρωτοβουλία των δραστών ως ατόμων (ιδιωτών!!), αλλά (προαναγγελθέν) έργο της ίδιας της οργάνωσης, υπό την κάλυψη της ηγεσίας, η οποία λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 17/06/2012 δεν φοβόταν το κόστος από την αποκάλυψη της επίθεσης, κόστος που στις άλλες εξεταζόμενες υποθέσεις επικαλείται ότι θα την έβλαπτε... (Συνελήφθησαν όμως, και ακολούθησε η εφαρμογή του εναλλακτικού σχεδίου: Δηλαδή άρνηση ότι είναι χρυσαυγίτες = συγκάλυψη της ταυτότητας των δραστών και της οργάνωσης)».
«Ησσονος αξίας» στοιχεία (;)

Ο συνήγορος αναφέρθηκε επίσης και στις άλλες εγκληματικές δράσεις της ναζιστικής Χρυσής Αυγής (επιθέσεις στον φοιτητή Δ. Κουσουρή, στο στέκι «Αντίπνοια», στο «Συνεργείο», στη Λαϊκή Αγορά στο Μεσολόγγι, στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Πάρο, στον νεαρό Αντίοχο, στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στον Καρδάρα, στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Αγ. Παρασκευή στον Τσιμπουκάκη κ.ά.), τονίζοντας ότι η ΧΑ είναι μια επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση λόγω των κοινών χαρακτηριστικών των επιθέσεων και λόγω του κινήτρου των επιθέσεων, διότι ελλείψει του ναζιστικού οργανωτικού πλαισίου δεν θα υπήρχε κανένα κίνητρο για να τελεστούν όλες αυτές οι επιθέσεις.

Ειδικότερα για τις εγκληματικές δράσεις στον Αγ. Παντελεήμονα και στο κέντρο της Αθήνας είπε: «Το χρονικό διάστημα 2008-2011 η ΧΑ αναβαθμίζει τη δράση της. Θεωρούμε πολύ σημαντική και άξια επισήμανσης τη δράση στο κέντρο της Αθήνας και ειδικότερα στον Αγιο Παντελεήμονα, για την οποία υπερηφανεύονταν όλα τα στελέχη της ΧΑ, τη θεωρούσαν πρότυπη δράση, που ήθελαν να την επεκτείνουν σε όλες τις πλατείες της Αθήνας (αλλά και στη Βουλή)». «Είναι μία περίοδος, είπε, έξαρσης των βίαιων επιθέσεων, που εκδηλώνεται με σωρεία αξιόποινων πράξεων, όπως μαχαιρώματα κατά αλλοδαπών και εμπρηστικές ενέργειες (...) προκύπτει η τρομοκρατική δράση της ΧΑ στο κέντρο της Αθήνας» και αναφέρθηκε ενδεικτικά. «Η Χρυσή Αυγή πέτυχε, μέσω της φασιστικής βίας, να κινητοποιήσει μία ελάχιστη μειοψηφία, δρώντας υπό τον ψευδώνυμο τίτλο "Επιτροπές Κατοίκων". Πέτυχε να ακινητοποιήσει και αχρηστεύσει τη δύναμη της πλειοψηφίας, εκμεταλλευόμενη δυνάμεις του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος καθώς και την ανοχή των θεσμών της πολιτείας», πρόσθεσε.

«Ολα αυτά έγιναν με τον τρόμο, τη βία, τα μαχαιρώματα, τους εμπρησμούς, τη διαμόρφωση στα θύματα της πεποίθησης ότι δεν έχει γι' αυτούς πλοίο, δεν έχει οδό. Η εγκληματική τους αυτή συμπεριφορά, χωρίς καμιά αντίδραση εκ μέρους του κράτους, παρέλυε την όποια δύναμη αντίστασης, άφηνε το πεδίο ανοιχτό στους φασίστες, τους αποθράσυνε, αφού άλλωστε δήλωναν ότι στόχος είναι να γίνει και η Βουλή Αγ. Παντελεήμονας, να γίνει το ίδιο σε όλες τις πλατείες της Αττικής», σημείωσε.

«Προφανώς όλα τα προαναφερόμενα αποτυπώνουν συνηθισμένες εικόνες του κέντρου της Αθήνας, αποτελούν δηλαδή ήσσονος αξίας στοιχεία, ώστε να ασχοληθεί κανείς με αυτά», τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πρόταση της εισαγγελέα που δεν ασχολήθηκε σχετικά.
  • Στη δίκη παραβρέθηκαν χτες τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής του Κόμματος, και Γιάννης Μανουσογιαννάκης.


Ψήφισμα κατά των ναζί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας - Υβρεις Κασιδιάρη

2 σχόλια:

  1. Τα σέβη μου σύντροφε. Τα συγχαρητήρια μου για το ωραίο μπλογκ. Τίποτα παράξενο στην συμπεριφορά του Αστικού κράτους στους Φασίστες. Ο Φασισμός δεν είναι παρεκτροπή στο Καπιταλισμό. Είναι μια άλλη μορφή αστικής διακυβέρνησης. Μαζί με το δίδυμο αδερφάκι του τον Οπορτουνισμό στηρίζουν με νύχια και με δόντια τον Καπιταλισμός. Χειρότερος εχθρός πάντως κατα την γνώμη μου είναι οι εχθροί που έρχονται ντυμένοι φίλοι. Οι φορείς των Οπορτουνιστικών απόψεων. Την καλημέρα μου Σύντροφε. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.
    Έχεις δίκιο για τους "τους εχθρούς που έρχονται ντυμένοι φίλοι" έκαναν μεγάλη ζημιά στο Ταξικό εργατικό κίνημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου