Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση «Μπόλικη πέτρα μπόλικη καρδιά... »

Διαθέσιμη με τη μορφή της εικονικής περιήγησης θα είναι τις αμέσως επόμενες μέρες η μεγάλη εικαστική έκθεση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στο πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ, με τίτλο «Μπόλικη πέτρα μπόλικη καρδιά...» και η οποία ανεστάλη λόγω του κορονοϊού.

Η εικονική αυτή περιήγηση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κόμματος, kke.gr https://www.kke.gr/resources/tours/mpoliki-petra-mpoliki-kardia/, κι έτσι χιλιάδες
επισκέπτες θα μπορούν να γνωρίσουν
τις μοναδικές εικαστικές δημιουργίες, προσεγγίζοντας με έναν διαφορετικό τρόπο πλευρές από την 100χρονη Ιστορία του ΚΚΕ, από τους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

Θέμα της έκθεσης είναι η αντίσταση στις φυλακές και τις εξορίες, μέσα από 257 εικαστικά έργα (πίνακες, σχέδια και σκίτσα πάνω σε χαρτί, ξυλόγλυπτα, ζωγραφική πάνω σε βότσαλα, έργα σε χειρόγραφες εφημερίδες και κάρτες, ζωγραφικές μακέτες) 48 δημιουργών και πολλών ακόμα άγνωστων αγωνιστών, τα οποία απλώνονται χρονικά σε μια περίοδο 40 ετών, από τη δεκαετία του '30 έως και τη χούντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα έργα εκτίθενται μετά από καιρό, κάποια μάλιστα εκτίθενται για πρώτη φορά. Σε όλα τα έργα που μπορεί κανείς να θαυμάσει ψηφιακά θα υπάρχει και πλαίσιο με βασικές πληροφορίες του έργου, το όνομα του δημιουργού, το υλικό και τη χρονολογία δημιουργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου