Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Κινητοποιήσεις στις 7 Απρίλη για μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και του λαού

Κινητοποιήσεις την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 7 Απρίλη, εξήγγειλαν γιατροί και υγειονομικοί, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα στην είσοδο του Νοσοκομείου «Αττικόν».

Διεκδικούν ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και
νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των σημερινών τραγικών ελλείψεων, μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στην Υγεία και επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

Εκ μέρους της ΟΕΝΓΕ μίλησε η πρόεδρος Αφροδίτη Ρέτζιου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι «σας καλέσαμε σήμερα για να ακουστεί ολόκληρη η αλήθεια και όχι η μισή αλήθεια όπως αυτή φιλτράρεται μέσα από τα κυβερνητικά επιτελεία». Σας καλέσαμε, συνέχισε, «να ακουστεί η αλήθεια αυτών που δίνουν μάχη καθημερινά όχι μόνο για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού, αλλά και για την αντιμετώπιση της "επιδημίας" των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό παραϊατρικό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, σε υποδομές, σε Μέσα Ατομικής Προστασίας των υγειονομικών, προκειμένου να δώσουμε τη μάχη και να μη χάσει κανένας ασθενής μας τη ζωή του ενώ θα μπορούσε να έχει σωθεί». Παράλληλα η Αφρ. Ρέτζιου απηύθυνε κάλεσμα «στις 7 Απρίλη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας να δυναμώσουν τη φωνή τους, τη φωνή που διεκδικεί τώρα να παρθούν μέτρα προστασίας για την υγεία του λαού». (δείτε εδώ βίντεο). 

Μιλώντας ο Γιώργος Σιδέρης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αττικόν»,  ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αρκετά με τα λόγια, δεν παίζουν κανένα ρόλο ούτε οι εξαγγελίες, ούτε τα ευχολόγια. Αυτό που παίζει τώρα ρόλο είναι οι πράξεις και η πραγματικότητα είναι φρικτή. Και θα γίνει ακόμα πιο φρικτή αν δεν μας ακούσουν». Αντί για προσλήψεις, συνέχισε ο Γ. Σιδέρης, «η κυβέρνηση μεταφέρει προσωπικό από άλλες μονάδες Υγείας και Τμήματα. Αντί για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό στο "Αττικόν", αντί να έρθουν νέοι αναπνευστήρες, μεταφέρονται άλλοι αναπνευστήρες από άλλα νοσοκομεία. Κόβουν τις άδειες προσωπικού ευπαθών ομάδων, προσλήψεις γίνονται με το σταγονόμετρο, την ίδια ώρα που λένε ότι έρχονται τεράστια κύματα». Αυτό λοιπόν που θέλουμε να πούμε, κατέληξε ο Γ. Σιδέρης, είναι ότι «ο κόσμος πρέπει να αντιδράσει, πρέπει να φωνάξει γιατί παίζεται η ζωή του, 7 του μήνα να συμπαρασταθεί και να παλέψει γιατί η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα». (Δείτε εδώ βίντεο), 

Από την πλευρά του ο Γιάννης Γαλανόπουλος μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, απηύθυνε κάλεσμα «σε όλους τους συμπολίτες μας να σηκώσουν τώρα το ανάστημά τους και να ενώσουν τώρα τη φωνή τους με τους μαχόμενους, αγωνιζόμενους νοσοκομειακούς γιατρούς, με μεγάλη ευκαιρία την 7η Απρίλη που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη και όχι να την χάσουμε». (δείτε εδώ βίντεο) 

Στις ελλείψεις στα νοσοκομεία στάθηκε η Δήμητρα Σταματέλου, μέλος της ΕΓ της ΟΕΝΓΕ, η οποία ενδεικτικά τόνισε ότι «φτάνουν καταγγελίες από νοσοκομεία αναφοράς ότι υπάρχουν φοβερές ελλείψεις, ότι τα μέσα προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο. Όσο και αν διαβεβαιώνουν ότι φτάνουν κατά τόνους τα υλικά, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα κουτί μάσκες, απλές χειρουργικές, στο γραφείο κάθε προϊσταμένης που δίνονται μία - μία και για πολλές παραπάνω ώρες από αυτές που χρειάζονται και από αυτές που καλύπτουν». (δείτε εδώ βίντεο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου