Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Περιβαλλοντικό έγκλημα για τη διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων


Για περιβαλλοντικό έγκλημα για τη διευκόλυνση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων έκανε λόγο η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου στην τοποθέτηση της στην επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που όπως είπε περιέχει «δηλητηριώδη άρθρα» πολλά από τα οποία εντάχθηκαν χωρίς καν διαβούλευση διότι η κυβέρνηση φοβήθηκε την κατακραυγή για τα δώρα και τα ρουσφέτια στους επιχειρηματίες.

Ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ καταψηφίζει νομοσχέδιο σημειώνοντας ότι πυροβολεί το όποιο πλέγμα προστασίας υπήρχε στο
Περιβάλλον και εντάσσει όλα τα ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια στην περιβαλλοντική πολιτική καταστρέφοντας ότι ανήκει στο λαό. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας και με απαγόρευση μετακινήσεων και διαδηλώσεων βρήκε την ευκαιρία να υλοποίηση τον αντιλαϊκό στόχο για επιτάχυνση των επενδύσεων αδιαφορώντας για τις συνέπειες στο λαό, στο Περιβάλλον, στα δασικά οικοσυστήματα και υπενθύμισε ότι ο ΣΕΒ πριν ένα χρόνο είχε ζήτησε ταχύτερη περιβαλλοντική αδειοδότηση των επενδυτικών σχεδίων.

Σημείωσε ότι καπιταλισμός και προστασία του Περιβάλλοντος είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Αναφέρθηκε στην αδειοδότηση των ΑΠΕ στα μονοπώλια που οδηγούν σε περιβαλλοντική καταστροφή βουνών με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Μίλησε για την απαξίωση της Δασικής Υπηρεσίας και για την ακύρωση δασικών χαρτών που νομιμοποιεί καταπατήσεις δασικών περιοχών, ενώ για τη ρύθμιση των οικιστικών πυκνώσεων τόνισε ότι πρέπει να αποσυρθεί διότι είναι αντίθετα με τα άρθρα 24 και 117 του Συντάγματος.

Νωρίτερα, μιλώντας επί της διαδικασίας, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ διαφώνησε στη διάσκεψη των Προέδρων και ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση στην επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου