Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Κυκλοφόρησε το «Φύλλο Πορείας»


Η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας προχώρησε στην έκδοση κειμένων με τίτλο: «Φύλλο Πορείας», θεωρώντας ότι αποτελούν μια χρήσιμη έκδοση γιατί αναλύουν την εξέλιξη των κοινωνιών, τις αλλαγές στη διάρκεια της Ιστορίας, τη δημιουργία του κράτους, των κατασταλτικών μηχανισμών του, την περίοδο του Μεσοπολέμου, τα πραξικοπήματα, τη φασιστική κατοχή, τις μεταπολεμικές δεκαετίες και το ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.



Ταυτόχρονα, είναι χρήσιμο βοήθημα για κάθε νέο που θα υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, να γνωρίσει σημαντικά ιστορικά γεγονότα και το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτά.

Επίσης περιλαμβάνει τα δικαιώματα που έχει ο νέος στρατευμένος.

Το «Φύλλο Πορείας» ακόμα περιλαμβάνει την ομιλία του Γενικού Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συνεστίαση της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που έγινε στις 2 Φλεβάρη 2020, καθώς και τις Ερωτήσεις που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη Βουλή το 2019 για τους στρατευμένους, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η έκδοση διατίθεται από τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» και μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες στη σελίδα της.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σπουδαία και σημαντική δουλειά μέσα στους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους Εχει πολύ μεγάλη σημασία οι Συνειδήσεις που θα αποσπάσουμε όπως και αυτές που θα ουδετεροποιήσουμε. Και πάλι μπράβο. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου