Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Κρούσμα κορονοιού σε εργαζόμενο του δήμου Θεσ/νίκης


Κρούσμα κορονοιού σε εργαζόμενο του δήμου Θεσ/νίκης 

Επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή 10/4 κρούσμα κορονοιού, σε συνάδελφο πουεργάζεται ως τεχνίτης στο τμήμα οδοσήμανσης του δ. Θεσ/νίκης. 

Ο συνάδελφος πήγε το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου όπουτου έκαναν το τεστ. Από την Παρασκευή, όταν επιβεβαιώθηκε ότι είναι θετικός,νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Παρουσιάζει ήπια συμπτώματα. Στον συνάδελφο ευχόμαστε περαστικά και να επιστρέψει υγιείς και δυνατός στο σπίτι του και στην εργασία του. 

Ο συνάδελφος όπως αναφέραμε, εργάζεται στο συνεργείο της οδοσήμανσης, που στεγάζεται μαζί με την υπηρεσία του ηλεκτρολογικού και συνεργεία του αρχιτεκτονικού σε κτίριο στα Κωσταντινουπολίτικα. 
Στο εργοτάξιο παρουσιάζονται για εργασία δεκάδες εργαζόμενοι.Καλούμε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τη διοίκηση του δήμου, ναπροχωρήσουν άμεσα στις εξής ενέργειες:

 - Να γίνει σε όλους τους εργαζόμενους που στεγάζονται στο εργοτάξιο το τεστ κορονοιού, ξεκινώντας με τους συναδέλφους από το συνεργείο της οδοσήμανσης.

 - Διακοπή της παρουσίας εργαζομένων στο κτίριο για 14 ημέρες.Απολύμανση έγινε στον χώρο το Σάββατο 11/4, να ξαναγίνουν απολυμάνσεις 

- Να σταματήσει κάθε μη αναγκαία- μη επείγουσα εργασία που πραγματοποιούν τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών. Οι εργαζόμενοι με τηνειδική προβλεπόμενη άδεια να παραμείνουν στα σπίτια τους

.- Οι επείγουσες εργασίες (π.χ. ηλεκτρολογικές βλάβες) να εκτελούνται από εργαζόμενους, που θα καλούνται τηλεφωνικά από το σπίτι τους. Ειδικά μέτρα προστασίας για όσους εργαστούν, καθώς και για τον χώρο που θα εργαστούν. 

- Τον συντονισμό των διαδικασιών να τον έχουν οι γιατροί εργασίας και οι τεχνικοί ασφαλείας. Να υπάρχει ενημέρωση στο σωματείο εργαζομένων.

 - Η διοίκηση του δήμου να σταθεί δίπλα στο συνάδελφο που νόσησε και την οικογένεια του.
 Η ατομική προστασία, η ατομική υγιεινή και ασφάλεια, που πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση, τη διοίκηση του δήμου καιγενικότερα τους εργοδότες που πρέπει τώρα να πάρουν όλα τα δραστικά μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων. 

Απαιτούμε από τη διοίκηση Ζέρβα να μη δείξει και σε αυτή την περίπτωση, την επικίνδυνη ολιγωρία που δείχνει όλα αυτό το διάστημα, για τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους. 

Γραμματεία της ΔΑΣ

 11/4/2020



«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕIΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Επείγουσα επιστολή στο Δήμαρχο για το κρούσμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου