Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 11 Απριλίου 2020

Έφυγε από την ζωή ο Βασίλης Αχτσής


Έφυγε από την ζωή, σήμερα, σε ηλικία 78 ετών ο Βασίλης Αχτσής.


Ο Βασίλης  διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης τις περιόδους 1982-1988 και 1993-1999 και Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε, θα σε θυμόμαστε για πάντα.

Ο Βασίλης Αχτσής, γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών.


Συνεπής στις κομμουνιστικές ιδέες του, κατά τη μεγάλη κρίση, με την επίθεση της αναθεωρητικής ομάδας, το 1968, με στόχο την
κατάληψη της ηγεσίας του ΚΚΕ, τάχθηκε αμέσως υπέρ της 12η Ολομέλειας και των αποφάσεών της.

Υπήρξε υποψήφιος Βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Ήταν μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων, Εξορισθέντων Αντιστασιακών  1967-1974 (ΣΦΕΑ).

Δούλευε στις οικοδομές από μικρό παιδί. Ανέπτυξε μεγάλη συνδικαλιστική δράση με τους οικοδόμους της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι τον τίμησαν αναδείχνοντάς τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας.

Καλό σου ταξίδι



ΚΚΕ

Η Επιτροπή Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Βασίλη Αχτσή, μέλους της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για πολλά χρόνια, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Γεννήθηκε το 1942 στην Πρώτη Σερρών και από νεαρή ηλικία συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη και στο προδικτακτορικό εργατικό λαϊκό κίνημα.

Συνελήφθη τις πρώτες ημέρες επιβολής της δικτατορίας και έκανε εξορία για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Γιούρα και στη Λέρο.

Μετά τη δικτατορία διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης για αρκετά χρόνια.

Η Επιτροπή Περιοχής της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ τον αποχαιρετά με σεβασμό και εκφράζει στην οικογένειά του και στους οικείους του τα πιο θερμά συλλυπητήρια.


Συνδικάτο Οικοδόμων και εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Ν. Θεσσαλονίκης

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετάμε το συνάδελφο Βασίλη Αχτσή. Ο Βασίλης μας άφησε σήμερα απρόσμενα και αναπάντεχα σε ηλικία 78 ετών. Μεγάλο το κενό για την οικογένεια και τους οικείους του αλλά και για το ίδιο το εργατικό λαϊκό κίνημα της πόλης.

Ο Βασίλης Αχτσής διετέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης τις περιόδους 1982-1988 και 1993-1999, αγωνιστής πάντα μένοντας πιστός στα ιδανικά του για το δίκαιο της εργατικής τάξης έδωσε τη μάχη από το μετερίζι του στο κίνημα των οικοδόμων.

Η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων και εργαζομένων στα Δομικά υλικά και τις Κατασκευές νομού Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Η κηδεία του Βασίλη Αχτσή θα πραγματοποιηθεί αύριο. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας δεν έχει οριστεί ακόμη η ώρα και η δυνατότητα προσέλευσης.
Στο προεδρείο του 18ου Συνεδρίου
της Ομοσπονδίας Οικοδόμων  

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας αποχαιρετά το συνάδελφο Βασίλη Αχτσή, που έφυγε απρόσμενα από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Ο συνάδελφος Βασίλης διετέλεσε Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Οικοδόμων. Από αυτές τις θέσεις ευθύνης συνέβαλε στην οργάνωση της πάλης και τους αγώνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου των Κατασκευών.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
 
Γράφημα - σκίτσο, του Γιώργου  Φαρσακίδης,
απαθανάτισε τον Βασίλη όταν έστηναν τη σκηνή
στον 5ο όρμο της Γυάρου το 1967, με μια πέτρα του στον ώμο!


Ο “ΣΦΕΑ1967-1974” για τον Βασίλη Αχτσή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου