Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Μήνυμα του πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης, Marwan Toubassi


Με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς και της πολυετούς ζωής και δράσης του ΠΑΜΕ μεταφέρω τους χαιρετισμούς των αγωνιστών εργαζομένων της Παλαιστίνης, του παλαιστινιακού λαού και της ηγεσίας της PLO στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ΠΑΜΕ και στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, σε όλους τους εργαζόμενους και συμμετέχοντες στη σημερινή γιορτή. Οι φετινοί εορτασμοί δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος εξαιτίας της πρωτόγνωρης κρίσης που έφερε η πανδημία Covid-19 σε όλη την υφήλιο.


Η επέτειος της Πρωτομαγιάς παραμένει όμως και συμβολίζει τους αγώνες για την υπεράσπιση και υποστήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των ευάλωτων λαϊκών μαζών σε όλο τον κόσμο και ενσαρκώνει τις αξίες της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και τη νίκη κατά όλων των μορφών αδικίας, εκμετάλλευσης και τυραννίας για την απόκτηση κοινωνικής δικαιοσύνης, προόδου, δημοκρατίας και απελευθέρωσης από τους περιορισμούς των αποικιοκρατικών δυνάμεων και της οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης.

Η αδιάκοπη αντίσταση του λαού μας στα πάτρια εδάφη του και ο νόμιμος και δίκαιος αγώνας του για την υπεράσπιση της εθνικής του αξιοπρέπειας και τη διαφύλαξη των Άγιων Τόπων, των χριστιανών και μουσουλμάνων, κυρίως στα Ιεροσόλυμα, καθώς και για την αντιμετώπιση των απεχθών εγκλημάτων του Ισραήλ, της κατοχικής δύναμης η οποία υποστηρίζεται από την αμερικανική διοίκηση που διακρίνεται από ακραίες θρησκευτικές και εθνικιστικές πολιτικές. Το δίκαιο και αναφαίρετο δικαίωμα του λαού μας για την απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων, το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης και η επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων με βάση την απόφαση 194 του ΟΗΕ, όπως και η ίδρυση ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, βάσει της λύσης των δύο κρατών και σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο ελπίζουμε ότι οι φίλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, θα αναγνωρίσουν το ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος όπως προτείνουν τα Κοινοβούλιά τους. Εύχομαι στους εργαζόμενους - αγωνιστές σε όλο τον κόσμο υγεία, ευημερία, δύναμη και καλούς αγώνες ώστε να ξεπεράσουμε την πρωτόγνωρη κρίση που μαστίζει όλη την υφήλιο και να δούμε σύντομα τον ήλιο της ελευθερίας να ανατέλλει.

Καλή Εργατική Πρωτομαγιά!




Μήνυμα του πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης, Marwan Toubassi, προς το ΠΑΜΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου