Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Εκδήλωση τιμής στον αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη

Τη μνήμη του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη τίμησε η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, στο μνημείο που έχει τοποθετηθεί στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης που έγινε 57 χρόνια πριν, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου.


Ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε: «Ο Γρηγόρης Λαμπράκης δεν ήταν τυχαίος, δεν ήταν ένας αγωνιστής για την ειρήνη και τη δημοκρατία γενικά, όπως μερικοί θέλουν να τον παρουσιάσουν σήμερα». Πρόσθεσε ότι «σήμερα, 57 χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, οι στόχοι και τα ιδανικά, για τα οποία θυσιάστηκε, δεν έχουν βρει ακόμη δικαίωση. Δεν έχουν βρει δικαίωση τα ιδανικά και τα οράματα για ένα δίκαιο και ειρηνικό κόσμο του Νικηφορίδη, του Μπελογιάννη, του Πλουμπίδη, χιλιάδων και χιλιάδων αγωνιστών του λαού μας, που μέσα στις φυλακές και τις εξορίες, μπροστά στα στρατοδικεία και τα εκτελεστικά αποσπάσματα δε δείλιασαν, δε συμβιβάστηκαν, δεν υπέγραψαν δήλωση μετανοίας».

Και κάλεσε το λαό, με οδηγό το σύνθημα «στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή - μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στην πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, ενάντια στην πολιτική που φορτώνει στις πλάτες του τις βαριές συνέπειες της οικονομικής κρίσης που επισπεύσθηκε από την πανδημία.
«Καλούμε σε συστράτευση και πανστρατιά ενάντια σε όλα αυτά που μετατρέπουν τη ζωή μας σε καθημερινή κόλαση. Μαζί με τους άλλους λαούς της περιοχής μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα μεταξύ μας! Είναι ανάγκη να δυναμώσει η κοινή μας πάλη ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση, τους ανταγωνισμούς, τους πολέμους και την προσφυγιά. Ν' ανοίξει ο δρόμος για πραγματική ειρήνη, φιλία, ευημερία, αμοιβαία και επωφελή συνεργασία των λαών!», σημείωσε.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΕΔΥΕΘ και των τοπικών Επιτροπών Ειρήνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου