Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Νικηφόρος Μανδηλαράς


Βρίσκεται στη Ρόδο, 22/5/1967, ξεβρασμένο από τη θάλασσα, το σώμα του αγωνιστή προοδευτικού δικηγόρου Νικηφόρου Μανδηλαρά.
Γεννήθηκε, στις 19 Φλεβάρη 1928, στο χωριό Κόρωνος της Νάξου.

Γιος σμυριδεργάτη, έζησε τα προβλήματα του τόπου του, τα οποία δημοσιοποίησε και προσπάθησε να επιλύσει μέσα από την αρθρογραφία του στην εφημερίδα του "Ναξιακά Χρόνια", καθώς και στον υπόλοιπο δημοκρατικό Τύπο της εποχής.
Η προσωπικότητα του Νικηφόρου Μανδηλαρά αναδείχτηκε τη δεκαετία του '60, μια εποχή πολυτάραχη, γεμάτη γεγονότα και αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Από την υπεράσπιση των ηγετών της Αριστεράς το 1959 και το 1960, υποψήφιος του ΠΑΜΕ στις Κυκλάδες το '61, και από τις μάχες του Ανένδοτου, τις δίκες των φοιτητών, τα Ιουλιανά, στη δίκη του ΑΣΠΙΔΑ, όπου ήταν και η αρχή του τέλους του.

1 σχόλιο:

  1. ...ανένδοτος....Ιουλιανά....αποστασία..... Ενας ηρωικός αγώνας του λαού με πολύ αίμα και θυσίες εγκλωβισμένος μέσα στο αστικό πολιτικό παιχνίδι και τις διαφορές τους που ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ανεξάρτητα προθέσεων ξέπλυνε το αστικό δολοφονικό κράτος της περιόδου μέχρι το 1967. Ολα για τον ...δολοφόνο παπατζή.... με την ...ΕΔΑ νόμιμη και το ΚΚΕ παράνομο να πολεμάει με λύσσα να μη γίνει νόμιμο.... Ετσι στις 11 Ιούλη του 1962 όταν η ΕΡΕ του Καραμανλή έφερε νομοσχέδιο που το ψήφισε για άρση εκτάκτων μέτρων του 1946 49 Ε.Κ και ΕΔΑ το καταψήφισαν γιατί στρεφόταν.... εναντίον τους. Τιμούμε τους νεκρούς του αγώνα συνεχίζοντας τη μάχη ενάντια στους φορείς των οπορτουνιστικών απόψεων που είναι ο χειρότερος εχθρός του λαού. ΑΘΑΝΑΤΟΙ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου