Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

"Τα ξενοδοχεία και τα επισιτιστικά καταστήματα είμαστε ΕΜΕΙΣ"

Η φωνή των εργαζομένων του κλάδου που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της νέας κρίσης στον Τουρισμό ακούστηκε το Σάββατο το πρωί από το Σύνταγμα. Το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και επιχειρησιακά σωματεία έδωσαν την πρώτη τους απάντηση με τη μαζική και μαχητική συγκέντρωση - συνέντευξη Τύπου που οργάνωσαν, θέτοντας στο επίκεντρο τα αιτήματά
τους και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, με τις οποίες θα κλιμακώσουν το επόμενο διάστημα τον αγώνα τους.

Στην Αττική, τα σωματεία προχωρούν σε συγκέντρωση στις 28 Μάη, ενώ κινητοποιήσεις σχεδιάζονται σε μια σειρά περιοχές της χώρας.

Στην πρωτοβουλία συμμετείχε σχεδόν το σύνολο των επιχειρησιακών σωματείων του κλάδου στην Αττική. Συγκεκριμένα, τα σωματεία στα ξενοδοχεία «Grand Resort Lagonisi», «Marriott», «Royal Olympic», «Intecontinental», «Sofitel», «Novitel», «Stanley», «Zafolia», «Crowne Plaza», καθώς και τα σωματεία στα catering «Newrest» και «Select», πολλά από αυτά με τα δικά τους πανό.
«Κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία», είναι το βασικό μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι επιτροπές αγώνα στον κλάδο. (Διαβάστε το πλαίσιο αιτημάτων παρακάτω).

«Εμείς οι εργαζόμενοι δεν συμμετείχαμε στο σχεδιασμό μιας τέτοιας ανάπτυξης, δεν κερδίσαμε, μόνο χάσαμε», τόνισε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, και απηύθυνε κάλεσμα: «Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε όλοι στο συνδικάτο μας, να παλέψουμε συλλογικά». (Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω).

«Μπροστά στους ανέμους που σπέρνουν μετά την πανδημία, κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία, με στόχο τις ζωές πάνω από 600 χιλιάδων οικογενειών τους λέμε σήμερα να περιμένουν θύελλες εργατικών κινητοποιήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παπαγεωργίου εκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Επίσης έδωσε το παρών ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου