Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Η χούντα δίνει άδεια να επισκεφτεί την Ελλάδα ο εγκληματίας πολέμου Ridel

Ο Ναζί εγκληματίας πολέμου Ridel, υπεύθυνος για τη δολοφονία 118 Ελλήνων στο Μονοδένδρι, που είχε επισκεφτεί την Ελλάδα με την άδεια της Χούντας, αναγνωρίστηκε, 17/5/1972, στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της Σπάρτης από συγγενείς των εκτελεσμένων και αφού αποδοκιμάστηκε και ξυλοκοπήθηκε αναγκάστηκε να φύγει.

Η δολοφονία 118 Ελλήνων στο Μονοδένδρι


Στις 23 Οκτώβρη, Γερμανοί και Ελληνες κουκουλοφόροι, τα μεσάνυχτα, χτύπησαν τις πόρτες της Σπάρτης και συνέλαβαν επιστήμονες, εμπόρους, επαγγελματίες, εργάτες, αγρότες, όλοι τους μέλη και στελέχη του ΕΑΜ.

Την άλλη μέρα, με 24 καμιόνια, τους μεταφέρανε και τους εκτέλεσαν σε τούτο εδώ τον τόπο, το πανελλήνια πια γνωστό, ιερό Μονοδένδρι. Αγέρωχοι, ωραίοι, βάδισαν στην υπέρτατη θυσία.


Ζωσμένοι από τα πολυβόλα και πριν το βόλι λαβώσει την καρδιά τους, φωνάξανε: «Ζήτω η Λευτεριά», «Ζήτω η Πατρίδα», «Ζήτω το ΕΑΜ», «Εκδίκηση στο φασισμό».

Και ο φασισμός πλήρωνε τα φονικά του έργα, με το δικό του αίμα, σφυροκοπούμενος από τον ένδοξο ΕΛΑΣ και τις οργανώσεις του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ, παντού στα βουνά και τους κάμπους, στις πόλεις και στα χωριά, χωρίς ανάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου