Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Απαράδεκτη επέμβαση της αστυνομίας στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη

Μετά από δύο μήνες εγκλεισμού είναι αυτονόητη η σωματική και ψυχική ανάγκη, "η έξοδος από το σπίτι" των εργαζόμενων και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης. Ειδικά, σε μία περίοδο με αύξηση της θερμοκρασίας είναι λογικό οι εργαζόμενοι και η νεολαία της πόλης να επιζητούν χώρους αναψυχής και χαλάρωσης.

Η κυβέρνηση αντί να στέλνει τα ΜΑΤ, να καταφεύγει σε απαγορεύσεις και κλείσιμο πλατειών, να κάνει υποδείξεις για το μη
συνωστισμό, πρέπει εδώ και τώρα να πάρει μέτρα για να εξασφαλιστούν, να διαμορφωθούν περισσότεροι χώροι πρασίνου, αναψυχής και άσκησης του λαού της Θεσσαλονίκης.

Είναι παράλογο και αντιφατικό, όταν η ίδια η διαμόρφωση του αστικού ιστού οξύνει τη συγκέντρωση και το συγχρωτισμό, να είναι ατομική ευθύνη του λαού να βρει διέξοδο. Η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης και των προηγούμενων διαχρονικά, είναι υπεύθυνη που αφήνει δημόσιους χώρους αναξιοποίητους ή ιδιωτικοποιούνται και μετατρέπει με το νέο νομοσχέδιο, το φυσικό περιβάλλον σε "κρανίου τόπο".

Ενδεικτικό της κατάστασης που διαμορφώνεται για τους όρους ζωής και διαβίωσης στη Θεσσαλονίκη είναι τα στοιχεία που υπολογίζουν σε 2,7 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου ανά κάτοικο.

Είναι βολικό, επίσης, για την κυβέρνηση να ρίχνει την ευθύνη την "αντικοινωνικότητα" και την "ανεύθυνη στάση" όλων αυτών, που εδώ και δύο μήνες επικροτούσε για την τήρηση με αποφασιστικότητα των μέτρων προστασίας.

Είναι ώρα να δυναμώσει η οργάνωση και η διεκδίκηση περισσότερων χώρων πρασίνου και άσκησης, ελεύθερων δημοσιών χώρων σε κάθε γειτονιά, κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης για εμπορευματοποίηση κάθε σπιθαμής γης.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα και με τις δυνάμεις τους στους Φοιτητικούς Συλλόγους, τα σωματεία και τα συνδικάτα των εργαζόμενων, θα πρωτοστατήσουν στην πάλη για τη διέξοδο αυτή.

 Οργάνωση Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ

6 σχόλια:

  1. Ο Λαός πρέπει να διώξει την ..κακιά ΝΔ απο την κυβέρνηση φωνάζουν σήμερα οι Μανιαδάκηδες απο την Χαφιεδοσελίδα. Και τι να φέρουμε στην θέση τους.... Τίποτα σπουδαίο.. οι γνωστές παπάτζες του οπορτουνισμού. Να έρθει ο σύριζα στη κυβέρνηση να φτιάξουν τα πράγματα και να γίνει ο καπιταλισμός ...ανθρώπινος. Το γιατί δεν έγινε 4.5 χρόνια με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αποτελεί μυστήριο.... Για την σφαγή του λαού απο το σύριζα δεν βγάζουν άχνα. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό....Είναι τα καλύτερα καρακόλια του Καπιταλισμού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ο συνωστισμός στα αστικά τι είναι “ατομική ευθύνη”;

    Κάτοικος στην πλατεία Καλλιθέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πλατεία κάθε μέρα πηγαίνουν και κάθονται μέχρι αργά πολύ κάτοικοι της περιοχής, διαφόρων ηλικιών.

      Οι "αναρχικοί", του Σαββάτου ήταν 2, 3 παρέες και οι υπόλοιποι ήταν πολύ μεγαλύτερης ηλικίας, με τα παιδιά τους.

      Αυτούς κτύπησαν τα ΜΑΤ

      Όλη η ιστορία περί αναρχικών έγινε γιατί υπάρχει ένα πανό του, εδώ και βδομάδες, στην πλατεία και οι ηλίθιοι των ΜΜΕ πέρασαν τις οικογένειες για αναρχικούς.

      ΥΓ και αναρχικοί να ήταν, για το Σάββατο γράφω, τι έγινε.

      Κάτοικος στην πλατεία Καλλιθέας

      Διαγραφή
  3. οι δυνάμεις καταστολής,επιβάλλουν την τάξη, όταν το πλήθος, δεν είναι στην συναυλία Πρωτοψάλτη ή στα εγκαίνια της Ομόνοιας.

    Α.Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι η τεχνολογία και η επιστήμη κινούνται με κριτήριο το καπιταλιστικό κέρδος. Αν είχαμε Σοσιαλισμό και είχε ξηλωθεί το κέρδος θα μπορούσε ήδη να υπάρχει φάρμακο και εμβόλια και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι δυνάμεις καταστολής δεν επιβάλουν την τάξη μέσα στα εργασιακά κάτεργα που υπάρχει συνωστισμός για να μη θιχτούν τα κέρδη και αυτό ισχύει σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες σε Ελλάδα με Ν.Δ και ...Ισπανία με τους ...Ποδέμος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου