Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

«επόμενη μέρα» του ελληνικού στίβου

Για την επόμενη ημέρα του ελληνικού στίβου μετά την πανδημία του κορονοϊού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ o Γιώργος Πομάσκι, ένας από τους κορυφαίους προπονητές στίβου και προπονητής του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος, Μίλτου Τεντόγλου. Όπως εξήγησε, μεταξύ άλλων, η περίοδος που ακολουθεί μέχρι τις 15 Αυγούστου προσφέρεται ουσιαστικά μόνο για βελτίωση της τεχνικής, αφού αυτή την περίοδο μετά τη
διακοπή δεν μπορεί να γίνει έντονη προπόνηση υψηλού επιπέδου.

«Αναγκαστήκαμε λόγω πανδημίας να σταματήσουμε την προετοιμασία μας. Πλέον επιστρέψαμε, ωστόσο αυτή η περίοδος δεν είναι για να κάνεις έντονη προπόνηση και να επανέλθεις σε υψηλά επίπεδα. Είναι μια περίοδος μέχρι τις 15 Αυγούστου την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για εκπαίδευση και βελτίωση της τεχνικής, χωρίς να αυξάνουμε τις εντάσεις. Οι βασικοί αγώνες για εμάς είναι από τον Γενάρη, ό,τι χάσαμε την περίοδο της καραντίνας θα το καλύψουμε του χρόνου, με τίποτα δεν μπορούμε να το καλύψουμε τώρα», ανέφερε.

Ο κορυφαίος τεχνικός εστίασε και στους αγώνες της χειμερινής περιόδου του 2021, όπου υπάρχουν δύο δυνατές διοργανώσεις, το Παγκόσμιο, αλλά και το Ευρωπαϊκό κλειστού. «Στόχος είναι να ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν στις 10 Σεπτεμβρίου και τον Δεκέμβριο να είναι σε φουλ εντάσεις, ώστε τον Ιανουάριο να μπει σε δυνατούς αγώνες. Γι' αυτό, για τη φετινή θερινή σεζόν, θέλουμε καλούς εκπαιδευτικούς αγώνες κι έπειτα ξεκούραση. Αυτό που έγινε με την πανδημία ήταν κάτι που δεν μπορούσαμε να το αλλάξουμε, ας κάνουμε κάτι τώρα να εκμεταλλευτούμε έξυπνα το χρόνο που έχουμε μπροστά μας. Ο στίβος είναι πολύπλευρο πράγμα, θέλει μια ιδιαίτερη αντιμετώπιση», τόνισε ο Γ. Πομάσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου