Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

“I can’t breathe”

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους των ΗΠΑ για να εκφράσουν την οργή τους για την αστυνομική βία που οδήγησε στο θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Από το Λος Άντζελες ως το Μαϊάμι και το Σικάγο πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις με βασικό σύνθημα το «Δεν μπορώ να αναπνεύσω», τα τελευταία λόγια του Φλόιντ, όταν βρισκόταν ακινητοποιημένος στο έδαφος με το γόνατο ενός αστυνομικού στο λαιμό του.
Νέες απειλές Τραμπ

«Φιλελεύθεροι κυβερνήτες και δήμαρχοι πρέπει να τηρήσουν πολύ σκληρότερη στάση, διαφορετικά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα επέμβει και θα κάνει ό,τι πρέπει να γίνει, και αυτό περιλαμβάνει την χρήση της απεριόριστης ισχύος του στρατού μας και πολλές συλλήψεις», απείλησε κλιμακώνοντας την επίθεσή του στους διαδηλωτές, ενώ και σε προηγούμενη ανάρτησή του είχε αναγγείλει την κλιμάκωση της καταστολής με την επέμβαση του στρατού.

Μάτζικ Τζόνσον: “Πρέπει να βλέπουμε τους μαύρους σαν ανθρώπους, όχι σαν ζώα στον δρόμο”

George Floyd was clearly murdered by a Minneapolis police officer. How many times do we have to see black men killed on national television? This has been going on for entirely too long. We need to start seeing black people as human beings and not animals on the street.
— Earvin Magic Johnson (@MagicJohnson) May 27, 2020

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς: This…  ….Is Why

https://www.instagram.com/p/CAq3fpCgyve/?utm_source=ig_embed


Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Φτάνει πιά!»


«Πραγματικά δεν ξέρω πώς να εκφράσω με λόγια πώς αισθάνομαι, αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι φτάνει πιά! Είναι ώρα για αλλαγή!», έγραψε στο Twitter ο Greek Freak αναφέροντας το όνομα του τελευταίου θύματος ρατσισμού, Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και αυτό του Αχμάντ Άρμπερι, που τον Φλεβάρη είχε δολοφονηθεί από δύο λευκούς που τον κυνήγησαν όταν είχε βγει για τρέξιμο.

I really don’t know how to put into words exactly how I feel, but one thing I know for sure is that enough is enough! It’s time for change! #GeorgeFloyd #AhmaudArbery
— Giannis Antetokounmpo (@Giannis_An34) May 31, 2020

2 σχόλια:

  1. Λευκές γυναίκες, σχημάτισαν αλυσίδα στο Κεντάκι, για να προστατεύσουν μαύρους διαδηλωτές από την αστυνομία.

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Τζέιντον Σάντσο είναι ένα από τις αποκαλύψεις της φετινής χρονιάς: Δικαιοσύνη για τον Τζορτζ Φλόιντ!

    Jadon Sancho has just scored for Borussia Dortmund against Paderborn and, well, this is some celebration: pic.twitter.com/YIIpbwMfkb
    — Sachin Nakrani (@SachinNakrani) May 31, 2020

    Αννα Φραγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου