Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Τα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στις 11 Ιούνη

Αυξάνονται οι αποφάσεις και τα αγωνιστικά ραντεβού σε πόλεις όλης της χώρας για τα συλλαλητήρια που οργανώνονται σήμερα Πέμπτη 11 Ιούνη από Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία», προτάσσουν τα αιτήματα για: Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις. Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα και θα ακολουθήσει πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 6.30 μ.μ. σε Παλιά Βουλή και Προπύλαια.

Στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στον Πειραιά στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, με προσυγκεντρώσεις στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο για Εργατικά σωματεία, στην πλατεία Καραϊσκάκη για μαζικούς φορείς από δήμους της Β' Πειραιά και στο Πασαλιμάνι (Ρολόι) για τους μαζικούς φορείς δήμου Πειραιά και την Επιτροπή Αγώνα Πανεπιστημίου Πειραιά

Στην Ελευσίνα, για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση της Αθήνας, θα ξεκινήσει πούλμαν στις 5.45 μ.μ. από το δημοτικό πάρκινγκ.
Κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις (διαβάστε παρακάτω)
Σε κάλεσμά του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Το σύνθημα "δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε" που ξεκινάει από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Αμερική εκφράζει όλους τους λαούς, τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, πνίγονται από τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης σε όλα τα επίπεδα. Του συστήματος που έχει ως υπέρτατη αξία το χρήμα και το κέρδος, που γεννάει τη φτώχεια, πολέμους, πρόσφυγες, τον ρατσισμό, που πετάει στο περιθώριο και στην ανεργία χιλιάδες ανθρώπους, που δε λογαριάζει ανθρώπινη ζωή» και τονίζει: «Στις 11 Ιούνη διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο! Γιατί έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Γιατί δε θα πληρώσουμε ξανά! Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή συμμετοχή, συνειδητή δράση. Να παλέψουμε για τη ζωή μας! Να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την ασφάλιση, για τη διασφάλιση του εργατικού εισοδήματος, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για την εξάλειψη των αιτιών των εργατικών – λαϊκών προβλημάτων, για την οριστική εξάλειψη της οικονομικής κρίσης, για να απαλλαγούμε οριστικά από τους εκμεταλλευτές του δικού μας μόχθου. Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση στα συνδικάτα μας, στην οργάνωσή μας, στην ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης απέναντι στο συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, τη συναίνεση».
Σε μαζική συμμετοχή καλούν η ΟΓΕ, η ΚΕΘΑ, η ΟΒΣΑη Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών, η ΣΕΑΑΝ.

Κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις

- Στον Πειραιά, σωματεία και φορείς της πόλης σε σύσκεψη πήραν απόφαση για συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή.
- Στην Αν. Αττική στις 6.30 μ.μ. στο εκπτωτικό χωριό Σπάτων.
- Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο καλεί στην κεντρική πλατεία στις 7.30 μ.μ.
- Στην Αλεξανδρούπολη, στις 8 μ.μ. στον Φάρο.
-Στο Αλιβέρι, στις 7.30 μ.μ. διοργανώνεται σύσκεψη στο γραφείο του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας.
- Στην Άρτα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 8 μ.μ. στην πλατεία Κιλκίς, στα πλαίσια του διήμερου δράσης που διοργανώνει από τις 10 Ιούνη.
- Στην Βέροια, στις 7.30 μ.μ. κινητοποίηση στην πλατεία Δημαρχείου.
- Στον Βόλο, στις 7.30 μ.μ. στον Άγιο Νικόλαο
- Στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 7 μ.μ., έξω από το κτίριο του ΕΚΙ.
- Στα Γρεβενά, στις 7 μ.μ. στη κεντρική πλατεία
- Στην Ηγουμενίτσα, στις 7.30 μ.μ. στον ΟΤΕ, καλεί το ΕΚ Θεσπρωτίας.
- Στο Ηράκλειο, κινητοποίηση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.
- Στη Θάσο, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία Λιμένα
- Στην Ικαρία, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ευδήλου.
- Στην Καβάλα, θα γίνει κινητοποίηση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.
- Στην Καλαμάτα, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μάρτη.
- Στην Κατερίνη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
- Στην Κέρκυρα, στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και στις 7 μ.μ. στην Ανουντσιάτα
- Στο Κιλκίς, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ειρήνης.
- Στην Κόρινθο, στις 7 μ.μ. στον πεζόδρομο της Πυλαρινού (έξω από την Εθνική τράπεζα).
- Στην Κοζάνη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
- Στη Κω στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κεφαλου
- Στη Λευκάδα, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας- Βόνιτσας καλεί στις 7 μ.μ. στον Αγ. Μηνά.
- Στη Λήμνο, στις 8 μ.μ., στο λιμάνι της Μύρινας
- Στη Μυτιλήνη στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς.
- Στην Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 8 μ.μ., σε συλλαλητήριο στην Πλατεία.
- Στο Ναύπλιο, στις 7 μ.μ. στην πλ. Καποδίστρια.
- Στην Ξάνθη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελεθερίας
- Στην Παραμυθιά, στις 7 μ.μ. στην αρχή πεζόδρομου
- Στην Πάτρα, το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 7 μ.μ., έξω από τα γραφεία του
- Στην Πρέβεζα, στις 7.30 μ.μ. έξω από τα δικαστήρια
- Στην Πτολεμαΐδα, στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία
- Στον Πύργο, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ.
- Στο Ρέθυμνο, στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο.
- Στη Σάμο, στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ.
- Στις Σέρρες στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας
- Στα Τρίκαλα, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φερραίου
- Στην Τρίπολη, στις 7 μ.μ. στην πλ. Πετρινού
- Στα Χανιά, στις 7 μ.μ. στην πλ. Δημοτικής Αγοράς.
  •  Στη Λάρισα, το συλλαλητήριο που οργανώνουν το Εργατικό Κέντρο, Σωματεία και φορείς θα γίνει την Παρασκευή 12 Ιούνη στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.


Καλέσματα συμμετοχής

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν στα χέρια τους την οργάνωση της πάλης απευθύνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, ξεκαθαρίζοντας: «Πληρώσαμε πολλά, δεν θα πληρώσουμε πάλι την κρίση τους. Εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους και άνεργους. Να πληρώσουν κράτος και εργοδοσία!». «Καλούμε κάθε σωματείο μέλος της ΠΟΛ και κάθε συνάδελφο να δώσουμε μαζική οργανωμένη απάντηση στον ορυμαγδό παλαιών και νέων μέτρων που φορτώνονται στις πλάτες μας» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών«Αγωνιστικά απαντάμε στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ και το κεφάλαιο να φορτωθεί για άλλη μια φορά η καπιταλιστική κρίση στις πλάτες του λαού και των εργαζομένων» τονίζει η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου.

«Οι εργαζόμενοι έχουμε και γνώση και πείρα. Έχουμε δώσει μάχες που έβαλαν σοβαρά εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς. Έχουμε και δύναμη. Δεν πρόκειται να δεχτούμε την υπονόμευση των δικαιωμάτων και της ζωής μας» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο. «Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη. Να παρθούν αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, να γίνει αυτή υπόθεση όλων των σωματείων στο κλάδο», σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών. Στις κινητοποιήσεις καλεί και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ).
Σε κάλεσμά της και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) καταγγέλλει ότι οι εργοδότες του κλάδου της Ιδιωτικής Υγείας σπεύδουν να αξιοποιήσουν τις αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, με πρώτα και καλύτερα τα Διαγνωστικά Κέντρα «που οδήγησαν εκατοντάδες εργαζόμενους σε αναστολή της Σύμβασης Εργασίας τους και στην εκ περιτροπής εργασία ή στην "από μακριά απασχόλησή τους"». Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας.
«Για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας, συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο στις 11 του Ιούνη με τα ταξικά σωματεία και κλιμακώνουμε με την Απεργία σε υγεία – πρόνοια – ειδική αγωγή στις 16 Ιούνη γιατί εκεί είναι η δύναμή μας!», αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ).

Στα συλλαλητήρια καλούν μεταξύ άλλων:

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Κλαδικό Συνδικάτο Υγείας Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων N. Αττικής, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου, το ΣΕΤΗΠ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Γαλατσίου, το Συνδικάτο Οικοδόμων ν. Κοζάνης, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Επίσης το Σωματείο Καθαριστριών Αττικής και Περιχώρων και το Σωματείο Καθαριστριών Πειραιά, Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων Γρεβενών, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Γρεβενών, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ημαθίας - Πέλλας. Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, η ΕΛΜΕ Ζακύνθου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Το Συνδικάτο Εργαζομένων Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Ακόμη, το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Ικαρίας και Φούρνων, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας - Φούρνων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας – Φούρνων και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων-Βιοτεχνών-Επαγγελματικών-Εμπόρων Ικαρίας. Tο Συνδικάτο Οικοδόμων Καβάλας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Καβάλας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Π.Ε. Καβάλας και Θάσου, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων Ξάνθης, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικής Μακεδονίας, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μ. Παπαρήγας”, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, ΔΑΣ Δήμου Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αγώνα Ναυτιλιακών - Τουριστικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, το Παράρτημα Λήμνου του ΠΕΚ και το Νομαρχιακό Τμήμα Λήμνου της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΕ Θριάσιο, o Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος», η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών ν. Ηρακλείου, το Σωματείο εργαζομένων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες, τα καταστήματα και ΑΕ Ν. Αρκαδίας, το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων, το Σωματείο εργαζομένων στην ενέργεια νόμων Πελοποννήσου, το Σωματείο Μουσικών «Η Αλληλοβήθεια» ν. Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.

Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσ/νικης, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπανικολάου, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εργαζομένων ΥΜΑΘ, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων, Σωματείο Εργαζομένων Σκλαβενίτη Β. Ελλάδας, Συνδικάτο Οικοδόμων Και Εργαζομένων Στα Δομικά Υλικά Και Τις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης, Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών Και Πληροφορικής Νομού Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού Και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας, Σύλλογος Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης Κεντρικής Και Δυτικής Μακεδονίας, Σωματείο Καθαριστριών Και Φυλάκων Κ. Μακεδονίας, Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Καρυπίδη, Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Και Βοηθών Ανελκυστήρων Βορείου Ελλάδος, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια νομών Πελοποννήσου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας Θράκης, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, Ομάδες Γυναικών Δ. Ηρακλείου, Δήμου Μαλεβιζίου, Μεσσαράς, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, οι Επιτροπές Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολουμένων Επιστημόνων, ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων, η Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΒΕ Ν. Ηρακλείου, η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης, o Σύλλογος Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου