Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Η δράση του Κόμματος την περίοδο της πανδημίας αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τον λαό

Μαζική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιούνη στο Λαύριο από τις Κομματικές Οργανώσεις της Λαυρεωτικής.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση του Κόμματος την περίοδο της πανδημίας, σημειώνοντας πως αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη.
Ανάμεσα σε άλλα, σημείωσε: «To KKE είναι εδώ. Είναι εδώ γιατί δεν μείναμε με τα στόματα κλειστά, γιατί δεν υποστείλαμε τη σημαία των αγώνων. Το ΚΚΕ θα βρίσκεται πάντα μέσα στο λαό, θα οργανώνει την πάλη του. Θα αφουγκράζεται τις αγωνίες του, τα προβλήματά του, θα παλεύει για να υλοποιηθούν τα αιτήματά του, οι σύγχρονες ανάγκες του. Θα παλεύει γιατί δεν έχει υποταχθεί στον μονόδρομο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Όσα εκατομμύρια και αν ταΐσουν τα ΜΜΕ, η φωνή του θα ακούγεται πάντα και παντού. Γιατί πιστεύει ότι υπάρχει ελπίδα ο λαός μας να ανασάνει, να σπάσει τις αλυσίδες και να κάνει πράξη το όραμα που χιλιάδες αγωνιστές, χιλιάδες κομμουνιστές πάλεψαν για μια άλλη οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας.


Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού ήταν για όλους μια πρωτόγνωρη και δύσκολη κατάσταση. Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ κάλεσε τον λαό να μείνει δυνατός, να μην υποκύψει στην προσπάθεια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να επιβάλουν γενικό σιωπητήριο και να εναποθέσουν τα πάντα στην "ατομική ευθύνη", ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο οι μεγάλες κρατικές ελλείψεις.
Προσαρμόσαμε τη δράση μας, µε βάση τις οδηγίες των επιστημόνων, όμως δεν υποστείλαμε τη σημαία του αγώνα.

Αυτό αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη ειδικά τώρα που η πανδημία αξιοποιείται από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, για να αποτελειώσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση που είναι προ των πυλών» (διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου