Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

«Μητσοτάκης και Τσίπρας διαγωνίστηκαν μπροστά στο κοινό του ΣΕΒ»

Μητσοτάκης και Τσίπρας διαγωνίστηκαν κυριολεκτικά μπροστά στο κοινό του ΣΕΒ για το ποιος είναι ο πιο ικανός "διευθυντής" των συμφερόντων τους.

Ο μεν Μητσοτάκης παρουσιάστηκε ως ο τεχνοκράτης "manager" που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα για να στηρίξει τα κέρδη της επιχείρησης, ο δε Τσίπρας ως ο φιλεύσπλαχνος
"manager" που μπορεί να εξασφαλίσει αυτά τα κέρδη μέσω της "κοινωνικής συνοχής", δηλαδή της ταξικής συνεργασίας και της εξαπάτησης των εργαζομένων.

Πίσω, όμως, από τον διαγωνισμό τους κρύβεται η κοινή στήριξή τους στη γραμμή του κεφαλαίου και της ΕΕ: Από τη μια ενίσχυση των μεγάλων επιχειρήσεων με άφθονο κρατικό χρήμα και από την άλλη διατήρηση και επέκταση της εργασιακής ζούγκλας.

 Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

1 σχόλιο:

  1. Ο Καλύτερος μαθητής είναι πάντα η Αριστερά. Αυτή προτιμά ο καπιταλισμός αναγνωρίζοντας τις υπηρεσίες της σε κρίσιμες στιγμές. Οταν σκόρπιζε το ΠΑΣΟΚ το 2012 με τον λαό σε κίνηση η Οπορτουνιστική εφεδρεία ήταν έτοιμη να πάρει τον ρόλο της Σοσιαλδημοκρατίας με συμπαραστάτες το ΝΑΡ που το 1989 τάχα διαφωνούσαν και επίσης τον Κεντρίστικο οπορτουνισμό που πετάξαμε έξω οι Κομμουνιστές για πρώτη φορά στην Ιστορία. Ολα τα Σκατά του οπορτουνιστικού βόθρου στην πίστα. Με το ΚΚΕ για πρώτη φορά στην ιστορία ΑΚΛΟΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου