Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Μαζική απεργιακή πορεία υγειονομικών

Μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν οι υγειονομικοί στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε υγεία και πρόνοια.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη και με ενδιάμεσους σταθμούς (Μέγαρο Μουσικής, Ευαγγελισμός, Σύνταγμα κλπ.), όπου θα εισέρχονται και άλλοι υγειονομικοί, θα φτάσει στο υπουργείο υγείας για να γίνει η συγκέντρωση.
«Σε αυτό το σύστημα που θεό του έχει το κέρδος και η υγεία είναι εμπόρευμα οι ανάγκες ασθενών και υγειονομικών δεν χωράνε. We can;t breathe», αναγράφει το πανό της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), ενώ εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία συμμετέχουν μαζικά στην πορεία.

«Δώστε λεφτά για πρόνοια - υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», φωνάζουν μεταξύ άλλων οι υγειονομικοί.

Ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα σε δεκάδες πόλεις της χώρας, ενώ Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και μαζικοί φορείς με δράσεις σε υγειονομικούς χώρους εκφράζουν την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.

Θεσσαλονίκη


Μαχητική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ στην οδό Αριστοτέλους στο κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν οι υγειονομικοί της Θεσσαλονίκης πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους, στο πλαίσιο της  24ωρης πανελλαδικής απεργίας.
 

 Κατερίνη 


Μαχητική παρέμβαση Εργατικών Σωματείων πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Το παρών έδωσαν το συνδικάτο ιδιωτικών υπαλλήλων νομού Πιερίας «η πρωτοπορία» και το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Πιερίας αλλά και εργαζόμενοι μέλη άλλων σωματείων. Στη διάρκεια της κινητοποίησης ανάρτησαν ένα γιγαντοπανό με το σύνθημα «ο καπιταλισμός είναι ο ιός δώστε λεφτά για την υγεία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου