Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Άννα Φρανκ

Γεννιέται, 12/6/1929, η Άννα Φρανκ, η δολοφονημένη από τους Ναζί Εβραιοπούλα που έγινε γνωστή από το ημερολόγιό της, το οποίο έχει κυκλοφορήσει σε βιβλίο («Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ»).

Πέθανε σε ηλικία 15 ετών  στις 12 Μαρτίου 1945 από τύφο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπέργκεν – Μπέλσεν, η Άννα Φρανκ, εβραιοπούλα, που έμεινε στην ιστορία για το ημερολόγιό της.

Γόνος εύπορης οικογενείας, η Άννα Φρανκ γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου του 1929 στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας.


Όταν οι ναζιστές ανήλθαν στην εξουσία το 1933 και μετά το πρώτο πογκρόμ κατά των Εβραίων ο διορατικός πατέρας της, Οτο Φρανκ μετέφερε την τετραμελή του οικογένεια (τη γυναίκα του και τις δύο κόρες του, Άννα και Μάργκο) στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Έτσι η Άννα είχε μια όμορφη παιδική ηλικία μέχρι που τα ναζιστικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ολλανδία. Η οικογένεια Φρανκ κρύφτηκαν για δύο ολόκληρα χρόνια[1]. Μέχρι που προδόθηκαν και στις 4 Αυγούστου 1944 τους έπιασε η Γκεστάπο και έστειλε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς – Μπιρκινάου. Μετά τις νίκες του Κόκκινου Στρατού η Άννα και η μεγαλύτερη αδελφή της μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο Μπέργκεν – Μπέλσεν. Από όλη την οικογένεια μόνο ο πατέρας γλίτωσε από τη βαρβαρότητα των ναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου