Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

«Ανασυγκροτείται» για να είναι αποτελεσματικότερος σε όφελος του κεφαλαίου

Στην ανάγκη «ανασυγκρότησης» και «ανοίγματος» του κόμματος, προκειμένου να γίνει αποτελεσματικότερο σε όφελος του κεφαλαίου και ικανότερο στην παγίδευση των λαϊκών αντιδράσεων στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, στάθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης. Παράλληλα, επανέφερε τα χρεοκοπημένα, αλλά πολύ επικίνδυνα «εργαλεία» των περιβόητων «κοινωνικών
συμβολαίων» ενσωμάτωσης και υποταγής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στους στόχους, στα όρια και τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου, επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως ικανότερος διαχειριστής στην προώθηση και εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Εξαπολύοντας άσφαιρα πυρά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τον Κ. Μητσοτάκη, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για κυβέρνηση - «χάρτινο τσίρκο», ενώ συνεχίζοντας στο ίδιο ανούσιο μήκος κύματος σημείωσε ότι «δεν φανταζόμουν ούτε εγώ ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο, ο κ. Μητσοτάκης θα είχε καταφέρει τόσο μεγάλο πλήγμα στις προοπτικές μιας χώρας, την οποία, για πέντε χρόνια, παλέψαμε να βγάλουμε από μια τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση».

Βέβαια, ο Αλ. Τσίπρας απέφυγε να αναφέρει ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε την αντιλαϊκή σκυτάλη από τη δική του, προηγούμενη κυβέρνηση («το κράτος έχει συνέχεια»), με το λαό να πληρώνει αλλεπάλληλες φορές τη «λυπητερή» των αντεργατικών μέτρων, ενώ η ΝΔ να κινείται στα ίδια χνάρια με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ και των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.

Παράλληλα, στέλνοντας μήνυμα στο κεφάλαιο ότι το κόμμα του, με την «ανασυγκρότηση» και το «άνοιγμα» που επιδιώκει, αποτελεί τον αποτελεσματικότερο διαχειριστή, αναφέρθηκε στους άξονες του νέου κοινωνικού συμβολαίου που προτείνει: «Η παραγωγή. Η εργασία. Το κοινωνικό κράτος. Η πολιτική για τη νέα γενιά. Το περιβάλλον. Τα δικαιώματα».

Συγκεκριμένα, κινούμενος στον ίδιο αντιλαϊκό καμβά, που σε μεγάλο βαθμό χρησιμοποιεί σήμερα και η κυβέρνηση της ΝΔ και επαναλαμβάνοντας «ρετουσαρισμένες» και με ένα δήθεν φιλολαϊκό περιτύλιγμα τις θέσεις και τους στόχους της ΕΕ και του κεφαλαίου για νέα πεδία κερδοφορίας, με ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, τόνισε ότι «πρέπει να ενισχύσουμε τα θεμέλια της τουριστικής ανάπτυξης, με ορίζοντα μια βιώσιμη στρατηγική και όχι με άξονα το βραχυπρόθεσμο και εύκολο κέρδος».

Θέλοντας να θωρακίσει ακόμα περισσότερο τα επικίνδυνα ιδεολογήματά του, σημείωσε ότι «πρέπει να οργανώσουμε την ανάπτυξη των άλλων παραγωγικών κλάδων που η χώρα μπορεί και πρέπει να στραφεί τα επόμενα χρόνια. Η χώρα δεν μπορεί να έχει ένα δίκαιο κοινωνικό συμβόλαιο, αν παράλληλα δεν έχει ένα νέο παραγωγικό συμβόλαιο. Η βιομηχανία, ο αγροδιατροφικός τομέας, η πληροφορική, οι startups στην καινοτομία, η κοινωνική οικονομία, είναι μονάχα ορισμένοι από άξονες που πρέπει να στηρίξουμε αυτό το νέο παραγωγικό πρότυπο», κατέληξε.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

1 σχόλιο:

  1. Το Μεγάλο Τσίρκο είναι ο ίδος με τον σύριζα και το σύνολο του Οπορτουνιστικού βόθρου. Επίσης κάλεσε τον Μητσοτάκη αν θέλει νέο ...βρώμικο 89... να στείλει και τον ίδιο κατηγορούμενο. Μιλάμε για ξεφτίλα απίστευτη... Τα πνευματικά παιδιά των Καθαρμάτων ...κύρκου και φαράκου.... που θα κάνανε ...κάθαρση του καπιταλισμού το 1989... για να πάρουν την θέση του ΠΑΣΟΚ απο τότε σήμερα το βρίσκουν ...βρώμικο.... Δηλαδή Κοσκωτάς με τις μίζες δεν υπήρχε... ούτε Γιουγκοσλαβικό καλαμπόκι με τον ...Μένιο.... Ολα έχουν εξήγηση. Οπως η ...πασοκάρα... κυβένησε 7 χρόνια τον όγδοο θυμήθηκαν να αλλάξουν τον εκλογικό νόμο έτσι και τώρα. Κυβέρνησαν οι ΑΛΗΤΕΣ 4.5 χρόνια με τους Ακροδεξιούς και άλλαξαν τον εκλογικό νόμο στο τέλος. Ετσι τώρα προσπαθεί να αλλάξει όνομα να κρύψει τα χεσμένα και μαζί με την ...πασοκάρα...που το άλλαξε ήδη και ένα οπορτουνιστικό ανάχωμα με χαφιέδες του Μανιαδάκη και άλλα σκουπίδια να εκμεταλλευτούν την μια φορά χωρίς μπόνους να ξεπλύνουν πάλι τον καπιταλισμό. Ευτυχώς για όλους μας δεν είμαστε στο 1989 1991.... Υπάρχει ΚΚΕ έχοντας αποκαταστήση τα επαναστατικά χαρακτηριστικά και χωρίς Μανιαδάκηδες για πρώρη φορά στην Ιστορία. Οτι και να κάνουν θα μας βρούνε απέναντι. Είναι τα χειρότερα Σκουπίδια του Καπιταλισμού. Χειρότεροι και απο τους Φασίστες ΑΛΗΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου