Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει παιχνίδια και προσπάθειες συγκάλυψης - Στο στόχαστρο οι αιτίες που γεννούν σκάνδαλα

Στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του πορίσματος στο οποίο κατέληξε η κυβερνητική πλειοψηφία της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σε σχέση με την υπόθεση «Novartis», μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι επιδίωξη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να γράψουν ένα ακόμα επεισόδιο στη μεταξύ τους αντιπαράθεση σχετικά με το σκάνδαλο «Novartis», επισημαίνοντας ότι ακόμα και όταν η μεταξύ τους κόντρα ξεφεύγει από τα σκάνδαλα,
επικεντρώνει στα θέματα που βοηθούν τα δύο κόμματα να κρύψουν τη στρατηγική τους ταύτιση στα κύρια ζητήματα που καθορίζουν τη ζωή του λαού.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το «Ταμείο Ανάκαμψης» και τον πολυετή προϋπολογισμό, επισημαίνοντας ότι οι ίδιες οι αποφάσεις της σκιαγραφούν μέτρα σε βάρος των λαών και πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους, μέρος των οποίων θα κατευθυνθεί για την περαιτέρω προώθηση της απαράδεκτης ευελιξίας στην εργασία. Υπογράμμισε ότι το ίδιο το πλαίσιο της ΕΕ, όπως και οι νέοι μηχανισμοί εποπτείας, είναι καραμπινάτα μνημόνια και μάλιστα χωρίς ημερομηνία λήξης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις μετά και την τουρκική NAVTEX, σημειώνοντας ότι δείχνουν την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας βήμα - βήμα και τόνισε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κάνατε σημαία τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ, παραδίδοντας για αμερικάνικες βάσεις όλη τη χώρα και το αποτέλεσμα είναι να εισπράττετε δηλώσεις περί αμφισβητούμενων υδάτων. Είστε υπόλογοι στο λαό, δεν μπορεί κανείς να σας έχει εμπιστοσύνη, τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφορικά με τη συζήτηση για το σκάνδαλο «Novartis», επισήμανε ότι σήμερα πέφτει η αυλαία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, την οποία είδαμε και στην εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ και στη σημερινή εκδοχή ΝΔ, οι οποίες είχαν ως κοινά χαρακτηριστικά τη δικομματική, μικροκομματική αντιπαράθεση με τη βοήθεια και του ΚΙΝΑΛ, που απομακρυνόταν από τη διερεύνηση των αιτιών του σκανδάλου που δεν είναι άλλα από την εμπορευματοποίηση της Υγείας και του Φαρμάκου.

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών γύρω από την τραγωδία στο Μάτι, απευθυνόμενος σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν δικαιούστε να κάνετε τους ανήξερους για όσα φαίνεται να συμβαίνουν στο Πυροσβεστικό Σώμα, για ένα κρίσιμο κομμάτι που έχει επωμιστεί την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού. Ακόμα, υπογράμμισε ότι πρέπει να διερευνηθούν όλα, όχι μόνο να μάθει ο λαός τι πραγματικά συνέβη, αλλά κυρίως το να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθούν τέτοια τραγικά περιστατικά.

Όσον αφορά τη συζήτηση για την υπόθεση «Novartis», ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας διαδικασίες που οδηγούν σε κουκούλωμα, στη συγκάλυψη και στον αποπροσανατολισμό. Εξάλλου την ίδια στάση κρατήσαμε και κατά την αρχική συγκρότηση της αντίστοιχης Επιτροπής το 2018 από την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ τότε, που με διαδικασίες εξπρές έκλεισε την υπόθεση, με το πρόσχημα της δήθεν αναρμοδιότητας. Σας είναι λοιπόν ήδη γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει όλα αυτά τα παιχνίδια και την προσπάθεια συγκάλυψης, είτε αφορά το σκάνδαλο στο χώρο του Φαρμάκου, είτε τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, γι' αυτό και δεν θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Θα συνεχίσουμε, όμως, να ενημερώνουμε το λαό για τα πραγματικά γεγονότα. Κυρίως, θα συνεχίσουμε την πάλη ενάντια στην εξάλειψη των αιτιών που γεννάνε τα σκάνδαλα, τη διαπλοκή, σε τελική ανάλυση τη βαθιά σήψη αυτού του συστήματος και αυτού του κράτους.

1 σχόλιο:

  1. Με την ευκαιρία της έντασης με την Τουρκία εμφανίστηκαν και τα ταξικά ναυάγια του Καπιταλισμού οι Μανιαδάκηδες να ..προτείνουν λύση.... υπηρετώντας τους καπιταλιστές ...αντιιμπεριαλιστικά.... βεβαίως βεβαίως. Εχουμε και λέμε λοιπόν για όλα φταίει ότι είμαστε ...αποικία... των ΗΠΑ και πρέπει να κάνουμε .. αταξικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα... μαζί με τμήματα της αστικής τάξης εθνικιστές φασίστες και τους Ιμπεριαλιστές Κίνας Ρωσίας Ιράν. Ετσι λέει θα λυθεί το πρόβλημα σύμφωνα με τα χειρότερα κατακάθια του καπιταλισμού. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου