Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της πρώην επιχείρησης «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»


 Ερώτηση

Προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


Τελειωμό δεν έχει ο εμπαιγμός των εργαζόμενων στην επιχείρηση "S/M ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ" (πρώην "S/M Αρβανιτίδης"), οι οποίοι παλεύουν για τα δικαιώματά τους ήδη από το 2016 καθώς τους οφείλονταν μισθοί και μισθοί υπερημερίας.

Οι περισσότεροι τον Μάιο του 2016 προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων και για ένα χρόνο λάμβαναν από τον ΟΑΕΔ το επίδομα επίσχεσης. Από το τέλος του 2017, όσοι δεν είχαν βρει δουλειά αλλού έπαιρναν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης (200-300 ευρώ το μήνα).


Τον Απρίλιο του 2019 η εταιρεία πτώχευσε και οι εργαζόμενοι έκαναν τον Οκτώβριο αίτηση για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Στο διάστημα αυτό, μέχρι και σήμερα, συνέχισαν να διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ έχουν πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με αρμόδιους ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους, κάτι που δεν έγινε.

Σήμερα, με σοβαρές ευθύνες της συνδίκου που δεν έχει προχωρήσει ακόμα την επαλήθευση των οφειλών της εταιρείας προς τους εργαζόμενους και την αναγνώριση των ενσήμων τους, ώστε στη συνέχεια να "κολληθούν", ο ΟΑΕΔ δεν δίνει το ταμείο ανεργίας καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα ένσημα. Να σημειώσουμε ότι με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις αυτό θα γίνει στις αρχές του 2021!

Επιπλέον όσοι προσπάθησαν να ανανεώσουν το επίδομα αλληλεγγύης, δεν μπόρεσαν να το κάνουν αφού εμφανίζονται στον ΟΑΕΔ τα ποσά του ταμείου ανεργίας ως εισόδημα. Εισόδημα το οποίο όμως δεν εισέπραξαν ποτέ και το οποίο μονάχα φαίνεται να υπάρχει και που θα το λάβουν εφόσον "κολληθούν" τα ένσημα.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι δεκάδες εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς αυτό το ελάχιστο εισόδημα, τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2021.

Σύμφωνα με τα παραπάνω Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε:
  • Να σταματήσει επιτέλους ο πολύχρονος "Γολγοθάς" των εργαζόμενων και να επέλθει η δικαίωσή τους.
  • Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων της πρώην επιχείρησης supermarket "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ"

Οι βουλευτές 

 Γιάννης Δελής

 Λεωνίδας Στολτίδης

1 σχόλιο:

  1. Από σένα gkagkarin

    Ο Αγώνα που έδωσαν μέσα από το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Αρβανιτίδης ΑΕΕΕ» - "ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ"
    ....
    https://gkagkarin.blogspot.com/2019/11/sm.html

    Εργαζόμενη του S/M "Καρυπίδης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου