Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να στείλει πίσω το ελικόπτερο με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς


Παρολίγον παράδοση των «8» στα μουλωχτά

Για όσα συνέβησαν τις ώρες του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, μίλησε ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ και μετέπειτα υπουργός Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκαλούν όσα είπε ο πρ. υπουργός Αμυνας και πρ. Α/ΓΕΕΘΑ (επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ) Ευ. Αποστολάκης, στο «Mega»,
σχετικά με όσα έγιναν πριν από 4 χρόνια, κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και την εμπλοκή της Ελλάδας στις εξελίξεις.

Αποκάλυψε ότι η ελληνική πλευρά είχε «την πληροφορία ότι σχεδιάζεται πραξικόπημα από το μεσημέρι», και ότι το βράδυ που επιχείρησε να επικοινωνήσει με την Τουρκία «δεν υπήρχαν τηλέφωνα». Επίσης, ότι οι πληροφορίες που είχε η Ελλάδα αρχικά ήταν ότι «το πραξικόπημα είχε πετύχει και ο Ερντογάν είχε χάσει», αλλά «από τις 12 το βράδυ και μετά άρχισε να ανατρέπεται η κατάσταση».

Σε ερώτηση για το αν ο Ερντογάν γνώριζε εκείνο το βράδυ ότι η Ελλάδα μπορούσε να τον διασώσει αν χρειαζόταν, απάντησε ότι δεν μπορεί να το διαβεβαιώσει ούτε να το διαψεύσει, ότι «έγινε προσπάθεια επικοινωνίας αν χρειαζόταν κάτι να γίνει. Νομίζω ότι τηρήσαμε μια πολύ καλή στάση στην υπόθεση».

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει «διαρροές», δηλαδή ανθρώπους που θα έρχονταν για να ξεφύγουν από την Τουρκία, όπως έγινε με τους «8».





Ειδικά για το τελευταίο, δίνοντας μια νέα διάσταση στην υπόθεση είπε ότι η τότε κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν έτοιμη να στείλει πίσω το ελικόπτερο με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασε στη χώρα μας, κάτι που τελικά δεν κατέστη εφικτό, γιατί δεν υπήρχε επικοινωνία με την τουρκική πλευρά: «Ακόμα και τη στιγμή που ήρθε το ελικόπτερο με τους 8 έγινε μία προσπάθεια να επιστρέψει το ελικόπτερο πίσω, αλλά είχαν χαθεί οι επικοινωνίες. Οταν έγινε η προσγείωση του ελικοπτέρου προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον Ακάρ (σ.σ. ο τότε Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ), γιατί θα είχε κλείσει το θέμα πολύ πιο ομαλά». Και σε ερώτηση αν η πρόθεση για επιτόπου επαναπροώθηση ήταν κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς, απάντησε αρνητικά, αφού όταν πια επικοινώνησαν και το ζήτησε ο Ακάρ «είχε εξελιχθεί η κατάσταση, είχαν συλληφθεί, είχαν μπει στη διαδικασία του ασύλου, είχε μπει η Δικαιοσύνη στη μέση, δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει τίποτα». Οπως είπε χαρακτηριστικά, «το θέμα ήταν εκείνη τη στιγμή, πριν γίνουν αποδεκτοί, να υπήρχε κάποια συνεννόηση και να γινόταν αυτό που έπρεπε», δηλαδή να τους γυρίσουν πίσω (!), κατέληξε ο Αποστολάκης, αναδεικνύοντας και την υποκρισία των τότε κυβερνώντων, που αργότερα επικαλούνταν τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και του Ασύλου.

2 σχόλια:

  1. Πάντα η αριστερά υπηρετεί πολύ καλύτερα τον καπιταλισμό απο την ...κακιά δεξιά.. ΠΑΝΤΑ.. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται ότι η «πολιτική Οτσαλάν», είναι … διαχρονική!

    Άλλη μία απόδειξη ότι αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαν το … λάδι και το … ξύδι.

    Faros΄s

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου