Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Ξεκινούν αυτή την ώρα, από όλη τη χώρα, τα πούλμαν με τους συμμετέχοντες στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ που πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι την Κυριακή στο Στόμιο της Λάρισας.

Οι αναχωρήσεις γίνονται με υποδειγματική πειθαρχία, συγκρότηση και τήρηση του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος. Όλοι οι συμμετέχοντες φορούν μάσκες και θερμομετρούνται πριν την επιβίβασή τους στα πούλμαν.

 Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ που αναχωρούσαν από το ΟΑΚΑ απέσπασαν τα συγχαρητήρια εκατοντάδων διερχομένων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας.


Ταυτόχρονα, στον χώρο της κατασκήνωσης έχουν μπει και οι τελευταίες «πινελιές» και όλα είναι έτοιμα για την υποδοχή των κατασκηνωτών.

Υποδειγματικά τα μέτρα ασφαλείας στο ΟΑΚΑ
 «Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!»


To 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που φέτος γίνεται στο Στόμιο της Λάρισας, με σύνθημα «Μένουμε δυνατοί - περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!».

Οι εκδηλώσεις του Διημέρου θα κορυφωθούν με μεγάλη πολιτική συγκέντρωση αύριο Σάββατο, στις 20.30, στο χώρο της κατασκήνωσης, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σε μια περίοδο έντονων εξελίξεων, το Διήμερο παίρνει τη σκυτάλη από τους πολύμορφους αγώνες που ανέπτυξαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ το προηγούμενο διάστημα, για να γίνει ένα νέο αγωνιστικό αντάμωμα. Νέοι και νέες από όλη τη χώρα ανταμώνουν στο Στόμιο και στέλνουν μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους κόντρα στην επιχείρηση φίμωσης, περιορισμού και απαγόρευσης των διαδηλώσεων, με το κατάπτυστο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή. Στέλνουν μήνυμα ότι δεν θα πληρώσει ο λαός τα βάρη της νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, αλλά και μήνυμα καταδίκης της συμμετοχής της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Διαδηλώνουν για την απομάκρυνση των στρατιωτικών βάσεων και δυνάμεων των Αμερικανών από την περιοχή που επιλέχτηκε φέτος για το Διήμερο, για να φύγουν τα αμερικανικά drones από την 110 ΠΜ στη Λάρισα και τα επιθετικά τους ελικόπτερα από το στρατόπεδο Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. Διαδηλώνουν στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας ότι οι λαοί μπορούν να βγουν στο προσκήνιο, μπορούν να «ανασάνουν» σπάζοντας τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης!

Από την προετοιμασία του χώρου
Παράλληλα, το Διήμερο αποτελεί ευκαιρία για να αναδειχθούν σημαντικές πλευρές από την Ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος του τόπου μας, αφού η ευρύτερη περιοχή του Κισσάβου είναι ένα κομμάτι ζωντανής Ιστορίας της θρυλικής δεκαετίας του '40, με τη δράση εκεί της 1ης Μεραρχίας του ΔΣΕ με διοικητή τον καπετάν Γιώτη (Χαρίλαος Φλωράκης), αλλά και το Τυπογραφείο του ΕΑΜ στο χωριό Αμπελάκια, όπου τυπώθηκαν εκατοντάδες έντυπα (εφημερίδες, προκηρύξεις, βιβλία) εκείνη την περίοδο.

Και βέβαια, το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο συνδυάζει κάθε χρόνο μοναδικά το στοιχείο της εκδρομής σε μια διαφορετική μεριά της χώρας μας, τις στιγμές χαλάρωσης και συντροφικότητας, σε μια περιοχή που συνδυάζει βουνό και παραλία, όπου οι νέοι θα μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο στη θάλασσα και την όμορφη φύση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Αναλυτικά, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του φετινού Διημέρου έχει ως εξής:
  • Σήμερα Παρασκευή
Αφιξη των κατασκηνωτών
17.30: Σεμινάριο για φοιτητές με θέμα «Με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν συζητάμε: Εμπιστοσύνη στο αστικό κράτος ή στη δύναμη του λαού;». Θα εισηγηθεί ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.
19.30: Εκδήλωση με θέμα «Η πάλη της νεολαίας ενάντια στις πολεμικές ιαχές και τις συμμαχίες των καπιταλιστών στην Ανατολική Μεσόγειο». Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.
21.30: Χαιρετισμός από τον Παναγιώτη Κοδέλλα, Γραμματέα του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.
21.40: «...Εμείς που λες τα φτιάχνουμε όλα στο φως... Να είμαστε έτοιμοι. Κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα!». Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή τα 30 χρόνια από το θάνατό του, από το συγκρότημα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.
22.30: Συναυλία με τους Sober on Tuxedos.
00.00: Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με τους Senie Penie.
  • Αύριο Σάββατο
Πρωί:
Επίσκεψη μαθητών στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - '49».
Συμβολικές δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.
20.30: Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
21.30: Προβολή βίντεο για την αντιιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
21.45: Συναυλία με τους «Υπεραστικούς».
22.45: Συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».
23.30: Αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι με τους «Λάτρεις».
  • Κυριακή 19 Ιούλη
Το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη μαθητών στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 - '49».
Αναχώρηση κατασκηνωτών.
Το Σαββατοκύριακο θα διεξαχθεί μεικτό τουρνουά (ανδρών - γυναικών) beach volley 3x3, όπως επίσης το παιχνίδι της διελκυστίνδας. Δηλώσεις συμμετοχής για τα αθλήματα στο mailsportskne@gmail.com και στο χώρο του Διημέρου.
Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και πολέμους, καθώς και για το ρόλο των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων της περιοχής.
Στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργούν ταβέρνα, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και οργανωμένο ιατρείο.

1 σχόλιο:

  1. Καπετάν Γιώτης Κομμουνιστής ηγέτης μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ΚΚΕ. Μαχητής στον Απελευθερωτικό αγώνα και στην ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΠΟΠΟΙΙΑ ΤΟΥ ΔΣΕ. Ηρθε παράνομα στη χώρα και συνελήφθη το 1954. Εμεινε εξορία μέχρι το 1972. Δραπέτευσε και ανέλαβε την ηγεσία σε μία πολύ δύσκολη περίοδο. Πρόσφερε πάρα πολλά άσχετα με τα προβλήματα στρατηγικής λόγω των συλλογικών αποφάσεων. Βράχος ακλόνητος το 1991... Πιστός μέχρι το τέλος 91 χρονών το 2005 ΑΘΑΝΑΤΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου