Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Άρχισε η συζήτηση σε Επιτροπή της Βουλής

ΚΚΕ: Να αποσυρθεί τώρα

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει περιορισμούς στη δράση του λαϊκού κινήματος παίρνει «σάρκα και οστά» στη Βουλή καθώς ξεκίνησε η συζήτηση επί του νομοσχεδίου που προβλέπει απαράδεκτους περιορισμούς στις διαδηλώσεις με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις».


Το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φέρει τον τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» και η συζήτηση διεξάγεται στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Το ΚΚΕ διοργανώνει συγκεντρώσεις την Πέμπτη 2 Ιούλη κατά του νομοσχεδίου.

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο υπερασπίστηκε ο εισηγητής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης και επιχείρησε να συκοφαντήσει τις εργατικές διαδηλώσεις καθώς τις συνέδεσε με την υπόθεση ΜΑΡΦΙΝ όπου χάθηκαν ανθρώπινες ζωές. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι χρειάζονται μέτρα κατά διαδηλώσεων αλλά είναι αχρείαστο το νομοσχέδιο της ΝΔ, διότι ήδη υπάρχει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο. Από το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Καμίνης ανακύκλωσε τα επιχειρήματα περί ταλαιπωρίας και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το κόμμα του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Γ. Γκιόκας: Είναι τερατούργημα, να αποσυρθεί τώρα 

Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο και κατάπτυστο νομοσχέδιο, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, λέγοντας πως είναι ένα τερατούργημα που δεν βελτιώνεται ούτε διορθώνεται. Σημείωσε ότι βάζει στο στόχαστρο το δικαιώματα στη λαϊκή διεκδίκηση και ότι ποινικοποιεί τη δράση ενάντια στο σημερινό σύστημα της βαρβαρότητας.

Ανέφερε ότι είναι χουντικής έμπνευσης, αλλά πρόσθεσε ότι είναι ρηχή μια τέτοια προσέγγιση που συγκαλύπτει τις πραγματικές επιδιώξεις. Όπως είπε, το πολύ πιο σοβαρό και επικίνδυνο είναι ότι εισάγει μηχανισμούς καταστολής πιο σύγχρονους και εξελιγμένους, άρα πιο επικίνδυνους και υπογράμμισε ότι η καρδιά του νομοσχεδίου είναι το άρθρο 19 που στοχεύει σε κάθε ριζοσπαστική ιδεολογία και πράξη συστήνοντας διεύθυνση πρόληψης της βίας, με στόχο την πρόληψη διάφορων μορφών της βίας και συνειδητά τσουβαλιάζεται ο ριζοσπαστισμός με υπαρκτές μορφές βίας για να συκοφαντήσει και να ποινικοποιήσει όποιον συγκρούεται με τη δικτατορία του κεφαλαίου. Συμπλήρωσε ότι αυτή είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ.

Επισήμανε πως απέναντι σε αυτή την κατάσταση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παριστάνει την αθώα περιστερά διότι είναι γνωστά τα δικά του ιδιώνυμα στους πλειστηριασμούς, για τα ΜΑΤ που έστελνε ενάντια σε διαδηλωτές και για το γεγονός ότι έριχνε νερό στο μύλο περί μειοψηφιών όταν ψήφιζε νόμο για τον περιορισμό των απεργιών.

Ο Γιάννης Γκιόκας τόνισε ότι το νομοσχέδιο είναι ένας σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα των μέτρων κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αναγκών. Πρόσθεσε πως αποδεικνύει ότι η αντιλαϊκή πολιτική θα κλιμακωθεί, ότι οι εθνικοί στόχοι δεν είναι καθόλου εθνικοί, αλλά των λίγων πάνω στις πλάτες των πολλών και όσοι δεν πείθονται με τα ψίχουλα τους περιμένει η ποινικοποίηση και η καταστολή.

Υπογράμμισε ότι είναι βαθιά γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι αυτό το τερατούργημα θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού, θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε με πολλούς άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου