Επιλογή γλώσσας

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις Σωματείων, φορέων, Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών ενάντια στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε χτες στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με στόχο να μπει στο γύψο το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.
  • Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, σε μια πρώτη απάντηση στο νομοσχέδιο, προχωρά σε κινητοποίηση την Πέμπτη 2 Ιούλη στις 7 μ.μ., έξω από την έδρα του.
  • Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί σε πικετοφορία την Πέμπτη 2 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στην πλ. Σαπφούς. 
Το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας σημειώνει σε ανακοίνωση του πως «δεν είναι τυχαία η στιγμή που φέρνουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων: Είναι η στιγμή που κυριαρχούν οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, οι αναστολές συμβάσεων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η τηλεργασία», ενώ υπενθυμίζει στην κυβέρνηση ότι «όσοι επιχείρησαν ιστορικά να βάλουν στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων έσπασαν τα μούτρα τους».

Το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας σημειώνει: «Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δε θα περάσει. Η οργάνωση και η πάλη του Μεταλλεργάτη θα τη σπάσει».
Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ «καταγγέλλουν το νομοσχέδιο-έκτρωμα, της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιδιώκει να βάλει ταφόπλακα στα συνδικάτα και τους αγώνες των εργαζομένων». Στην κοινή τους ανακοίνωση απευθύνουν κάλεσμα αγώνα και σημειώνουν πως το σχέδιο νόμου «θα μείνει στα χαρτιά! Δεν θα περάσει η σιγή νεκροταφείου».

Το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote» / «E - Value» Αττικής σημειώνει πως «δεν είναι τυχαία η στιγμή που φέρνουν την απαγόρευση των διαδηλώσεων: Είναι η στιγμή που κυριαρχούν οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, οι αναστολές συμβάσεων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η τηλεργασία», ενώ υπενθυμίζει στην κυβέρνηση ότι «όσοι επιχείρησαν ιστορικά να βάλουν στο γύψο τους αγώνες των εργαζομένων έσπασαν τα μούτρα τους».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «Ο Βύρων» τονίζει ότι ο περιορισμός των διαδηλώσεων «έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία». Καλεί τους εργαζόμενους «να ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου τονίζει ότι «η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ρόζα Ιμβριώτη» απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς να ενημερώσουν όλο τον λαό, να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος για να μην περάσει το αντιδραστικό αντεργατικό έκτρωμα.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Μ. Παπαμαύρος» σημειώνει ότι «οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο!»

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι θα ακυρώσουν κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, κάθε προσπάθεια να μετατραπούν οι χώροι δουλειάς σε γκέτο της εργοδοσίας και οι αγώνες των εργαζομένων σε ποινικό αδίκημα».

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ απευθύνει κάλεσμα στα Σωματεία της δύναμής της να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να πάρουν αποφάσεις αγωνιστικής καταδίκης του νομοσχεδίου.

«Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο! Οι αγώνες δε θα μπουν στο γύψο!» τονίζουν τα Σωματεία Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις, Υπηρεσίες και Καταστήματα του Νομού Ηλείας, Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηλείας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων, ΕΔΟΠ ΔΕΗ Πύργου.

«Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει», αναφέρει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας «Η Αναγέννηση».

«Η πρόθεση παρέμβασης στις διαδηλώσεις συμπληρώνει το συνολικό σχεδιασμό καταστολής, που θέλει τον εργαζόμενο λαό στο περιθώριο, άφωνο και τους αγώνες του στο γύψο» σημειώνει το  
 Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου ν. Καρδίτσας.

«Μαζί με τους εργαζομένους κάθε κλάδου, οι εργαζόμενοι στο Θέαμα-Ακρόαμα ενώνουμε τις φωνές μας και δηλώνουμε χωρίς περιστροφές ότι αυτό το νομοσχέδιο θα το ακυρώσουμε στην πράξη» σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα.

«Δεν θα ζητάμε  άδεια από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της για να διαδηλώνουμε, να παλεύουμε και να διεκδικούμε» τονίζει η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης. 
«Επιδιώκουν να ενισχύσουν τα μέτρα καταστολής απέναντι στο δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε, να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε, να απεργούμε» επισημαίνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης.

«Οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα» σημειώνει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να μπουν στο γύψο οι διεκδικήσεις, πρέπει να καταδικαστούν ΑΜΕΣΑ από το σύνολο των συνδικάτων και από όλες τις παρατάξεις στο χώρο των μεταφορών» τονίζει η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου