Επιλογή γλώσσας

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Φωτογραφία του Ιωσήφ Στάλιν στο Βερολίνο


Ο Ιωσήφ Στάλιν δεσπόζει σε μία από τις κεντρικότερες οδούς του ισοπεδωμένου Βερολίνου, δύο μόλις μήνες μετά την άνευ όρων συνθηκολόγηση και παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας στους Συμμάχους. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 5 Ιουλίου 1945.

Στις 9 Μάη 1945 ώρα 0:43 η υπογραφή της Πράξης για την άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας.


Στις μάχες που έγιναν στο σοβιετογερμανικό μέτωπο, η χιτλερική Γερμανία έχασε το 80% της δύναμης που είχε στις 22/6/1941, όταν τα στρατεύματα των Ναζί εισέβαλαν στην ΕΣΣΔ. Στο Ανατολικό Μέτωπο καταστράφηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν 607 γερμανικές Μεραρχίες. Πρόκειται για τριπλάσιες ή και τετραπλάσιες απώλειες σε σχέση μ’ αυτές των Ναζί, σ’ όλα τ’ άλλα μέτωπα – Αφρική – Ιταλία – Δυτική και Ανατολική Ευρώπη.

Οι απώλειες του Σοβιετικού Στρατού ξεπέρασαν τα 20.000.000 νεκρούς, που ήταν το βαρύ τίμημα που πλήρωσε η ΕΣΣΔ σε ανθρώπινο δυναμικό. Ενώ η Αγγλία και οι ΗΠΑ είχαν αντίστοιχα 375.000 και 405.000 συνολικά νεκρούς.

Το δε συνολικό ύψος των υλικών ζημιών στοίχισε στην ΕΣΣΔ το κολοσσιαίο ποσό των 485 δισ. δολαρίων, δηλαδή ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο απ’ αυτό που δαπάνησαν οι ΗΠΑ, η Αγγλία και η Γαλλία μαζί.

Πηγή φωτό: Καθημερινή – Στοιχεία από το Ριζοσπάστη

1 σχόλιο:

  1. Ι.Β ΣΤΑΛΙΝ ένας πραγματικός Μπολσεβίκος ηγέτης που με την ηγεσία του το κόμμα των Μπολσεβίκων στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ έκανε δύο ΕΛΙΓΜΟΥΣ απο ένα με κάθε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο διέσπασε τους καπιταλιστές και νίκησε. Δυστυχώς η ώρα της μεγάλης νίκης ήταν ταυτόχρονα και η άρχή της μεγάλης καταστροφής. Στο κόμμα των Μπολσεβίκων με τα 5000000 νεκρούς μέλη και στελέχη άλλαξε ο συσχετισμός υπερ του Οπορτουνισμού. Απέμενε η τυπική διαδικασία με την δολοφονία του σ.ΖΝΤΑΝΟΦ το 1948 και του ΣΤΑΛΙΝ 5 Μάρτη του 1953... Η Κ.Δ είχε πέσει στα χέρια του οπορτουνισμού το 1935... με τα πολιτικά μέτωπα και στάδια εμποδίζοντας τα Κ.Κ και τους λαούς να ανατρέψουν τον καπιταλισμό σε πολύ περισσότερες χώρες ώστε το Σοσιαλιστικό στρατόπεδο και η ΕΣΣΔ να μπούνε στην νέα Αντικομουνιστική περίοδο με πολύ καλύτερο συσχετισμό. Στην Αν.Ευρώπη ήταν ο κόκκινος στρατός που απέτρεψε την οπορτουνιστική αντεπανάσταση απο το να πνίξει τα πάντα στο αίμα όπως το 1918 20 στην Ευρώπη. Λούφαξαν σαμπόταραν υπόγεια την εδραίωση του σοσιαλισμού και περίμεναν να επικρατήσουν και επίσημα στην ΕΣΣΔ όπως και έγινε το 1953 που σε μια ΣΤΑΔΙΑΚΗ εφαρμογή νόμων του Καπιταλισμού καταστρέψανε τα πάντα. 5η φάλαγγα με τα όλα της ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου