Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Μεγάλη διαδήλωση του ΚΚΕ ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να «βάλει στο γύψο» το δικαίωμα στην εργατική - λαϊκή κινητοποίηση, σάλπισε η μεγάλη διαδήλωση των ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Από το βήμα της συγκέντρωσης στο Άγαλμα Βενιζέλου, ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και βουλευτής, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο
αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών - λαϊκών αναγκών. Αναφέρθηκε στο άθλιο προπέτασμα καπνού πως δήθεν θα δώσει λύση στην ταλαιπωρία του λαού και ανάσα στα εμπορομάγαζα από τις συνεχείς κινητοποιήσεις.

Όπως είπε, «εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία της κυβέρνησης για τη δυσκολία πλέον να πείσει και το πιο κοντινό της ακροατήριο. Διότι η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων έχει συντριβεί και το ξέρει πολύ καλά είτε λόγω της εκβιαστικής δράσης του επιχειρηματικού ομίλου στης Αρτας το γιοφύρι στο έργο του Μετρό χωρίς να τους δίνονται αποζημιώσεις, είτε από την κοροϊδία του ΟΑΣΘ που για όποιον έχει την οικονομική δυνατότητα να κινηθεί φοβάται μην πνιγεί ή καεί αν ποτέ φτάσει, είτε από το γδάρσιμο του δήμου με τα πρόστιμα στάθμευσης. Έχει συντριβεί επίσης από το γεγονός των νέων χιλιάδων ανέργων, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων ακόμη εργάζονται κάτω από την εφαρμογή των ΠΝΠ και αμείβονται κοντά στον κατώτατο μην μπορώντας να καλύψουν πλέον και τα βασικά για την επιβίωσή τους. Έχει συντριβεί τέλος από τα χρέη που πνίγουν τους χιλιάδες μικρούς και μεσαίους, τα χαράτσια και την αναδουλειά».

Κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους να μη γίνουν φερέφωνα της ίδιας τους της καταδίκης, τονίζοντας ότι «η θέση τους και η ίδια τους η σωτηρία είναι στο πλευρό των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας».

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με τα πανό των Κομματικών Οργανώσεων και των Οργανώσεων της ΚΝΕ να προβάλουν την απόφαση «Αυτός ο νόμος να μείνει στα χαρτιά» και «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει». Με τα συνθήματα σάλπισαν ξεσηκωμό για να μην πληρώσει πάλι ο λαός, κάλεσαν σε «Ανυπακοή και απειθαρχία, καμιά θυσία για την πλουτοκρατία» και σε συμπόρευση με το ΚΚΕ γιατί με «ΚΚΕ ισχυρό η ελπίδα είναι εδώ».

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου διαμήνυσαν ότι παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα και να υπερασπιστούν το δικαίωμα που κατακτήθηκε με θυσίες και αίμα.

 Αθήνα


Οι αστυνομικοί να μη σηκώσουν χέρι ενάντια στο λαό
  


 Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού. Μόνο οργή προκαλεί η κατάθεση του κατάπτυστου νομοσχεδίου για το στραγγάλισμα των διαδηλώσεων.

Αυτό που έκανε η χούντα των συνταγματαρχών, το φέρνει εξωραϊσμένο η εκλεγμένη κυβέρνηση της ΝΔ.

Μετωπική επίθεση σε όλο το λαό.

Κατασυκοφάντηση των λαϊκών αγώνων και επιβολή κλίματος τρομοκρατίας. Υπερεξουσίες στον κατασταλτικό μηχανισμό.

Απαγορεύσεις και συμμόρφωση ''προς τας υποδείξεις''.

Ποινές και ιδιώνυμο για το λαό.

Τσαλαπάτημα του ίδιου του αστικού τους Συντάγματος.

Αυτό είναι το πλέγμα του αντιδραστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Μιας κυβέρνησης που προωθεί τα πάντα για το κεφάλαιο.

Να φιμώσει το λαό για να περάσει ο οδοστρωτήρας της καταπάτησης όλων των λαϊκών δικαιωμάτων και διεκδικήσεων.

Να αποτελειώσει ό,τι άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το βήμα αυτό, στην πλατεία Συντάγματος, που ιστορικά συνδέεται με μνήμες αιματηρών αγώνων του λαϊκού κινήματος, επιτρέψτε μου να απευθυνθώ στους συναδέλφους μου αστυνομικούς.

Οταν η κυβέρνηση παίρνει τέτοια αντιδραστικά μέτρα ενάντια στο λαό, να είστε βέβαιοι ότι θα στραφεί και ενάντια στα δικά σας δικαιώματα.

Το φίμωτρο το ετοιμάζει και ενάντια στους ένστολους.

Δεν πρέπει, λοιπόν, σε καμιά περίπτωση να σηκώσετε χέρι ενάντια στο λαό που αγωνίζεται, όσους νόμους και αν ψηφίσουν.

Οι λαϊκοί αγώνες γίνονται για το ψωμί και το δίκιο όλων μας.

Εμείς οι αστυνομικοί και όλοι οι ένστολοι είμαστε παιδιά λαϊκών οικογενειών.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να ταυτιστούμε με τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου.

Να μη χτυπήσουμε με τα γκλομπς και τα χημικά το λαό για τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Στο πλάι του λαού, πρέπει να διαμαρτυρηθείτε και να αγωνιστείτε και εσείς, για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το αντιδραστικό της νομοσχέδιο.

Το λαϊκό κίνημα έχει πάρει τη δική του απόφαση: Να το ακυρώσει στην πράξη».

Από το χαιρετισμό  στη χτεσινή συγκέντρωση, στο Σύνταγμα, του Γιώργου Παλιούρα, υποστράτηγου ε.α. της αστυνομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου