Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ιδρύεται η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR)


Ιδρύεται, 3/7/1951, στη Βιέννη η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιστασιακών (FIR).

Η FIR αγωνίζεται για την 

ειρήνη, την αλληλεγγύη,  τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα
Μάχεται ενάντια στο νέο-φασισμό, τον ρατσισμό και τις ρίζες του φασισμού

Υπερασπίζεται τη μνήμη των μαχητών της αντίστασης και των θυμάτων του φασισμού, ενάντια στον αναθεωρητισμό της ιστορίας.

«Εχθρός των θεσμών» η Διεθνής των Αντιστασιακών Οργανώσεων (FIR)

Η γερμανική «ΚΥΠ» χαρακτηρίζει τη Συνομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων, που εδρεύει στο Βερολίνο, ως ακροαριστερή -εξτρεμιστική οργάνωση!

Στα πλαίσια του «αντιτρομοκρατικού αγώνα» και του περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών, η γερμανική κυβέρνηση επιχειρεί να συκοφαντήσει και περιορίσει τη δράση της FIR («Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών - Ενωση Αντιφασιστών»), στην οποία συμμετέχουν αντιστασιακές - αντιιμπεριαλιστικές οργανώσεις, που εκπροσωπούν τους αγωνιστές των αντιστασιακών και αντιφασιστών απ' όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης και το Ισραήλ που πολέμησαν ενάντια στους Ναζί και στο πλευρό των λαών και του Κόκκινου Στρατού.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει η διοίκηση της FIR τα μέλη της: «Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες η Διεθνής Ομοσπονδία Αντιστασιακών - Αντιφασιστική Ενωση (FIR) εμφανίστηκε από (τη γερμανική) εθνική μυστική υπηρεσία σε λίστα με τους "εχθρούς των θεσμών" στην κατηγορία "ακροαριστερές εξτρεμιστικές οργανώσεις"». Και, συνεχίζει: «Ο,τι μέχρι τώρα ήταν πιθανό να συμβεί υπό τη διακυβέρνηση του Φράνκο στην Ισπανία, ή, κατά τη δικτατορία των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, συμβαίνει τώρα στη Γερμανία. Η Υπηρεσία για την Προστασία του Πολιτεύματος (γερμανική ΚΥΠ), η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών, θεώρησε σκόπιμο να κατηγορήσει την οργάνωσή μας μ' αυτόν τον τρόπο στην ετήσια αναφορά του 2004, χωρίς καμιά απόδειξη για αντιδημοκρατικές δραστηριότητες».

Η οργάνωση σημειώνει ότι «η FIR θίγεται πολιτικά. Αμέσως, με γράμμα στον υπουργό Εσωτερικών, Οτο Σίλι, απαιτήσαμε να διαγράψει το χαρακτηρισμό αυτό από αυτήν την αναφορά. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει απάντηση».

Ετσι, λοιπόν, καταλήγει η επιστολή της FIR, «χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη σας. Παρακαλούμε να ενημερώσετε την οργάνωσή σας, τα μέλη και τους φίλους σχετικά μ' αυτό το πολιτικό σκάνδαλο. Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε - τα μέλη της ομοσπονδίας, και συνεργαζόμενες οργανώσεις - να εκφράσετε τη διαμαρτυρία σας ενάντια σ' αυτήν την πολιτική καταγγελία με κατάλληλες μορφές - είτε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή, άμεσα, προς τη γερμανική κυβέρνηση, είτε ως οργάνωση ή υποστήριξη από διεθνώς αναγνωρισμένες προσωπικότητες».

Η διοίκηση της FIR στην αναφορά της προς τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών, Οτο Σίλι, αφού υπογραμμίζει την έκπληξη και οργή για το χαρακτηρισμό αυτό, τον καλεί να υποδείξει στην υφισταμένη του αρχή να αποσύρει τον απαράδεκτο χαρακτηρισμό για την οργάνωση.

Γίνεται φανερό πως, στο πλαίσιο της προσπάθειας για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και το αναποδογύρισμα της πραγματικότητας, όπως εκδηλώνεται έντονα τους τελευταίους μήνες με το γιορτασμό των 60 χρόνων της Αντιφασιστικής Νίκης, η γερμανική κυβέρνηση δείχνει και την ενόχλησή της από την αντιιμπεριαλιστική δράση της FIR, ιδιαίτερα, μετά το τελευταίο Συνέδριό της. Γι' αυτό και επιχειρεί τη συκοφάντηση του αγώνα των αντιστασιακών αγωνιστών και την τρομοκράτησή τους, αν το κατάφερνε ποτέ, προκειμένου να σιγήσει η φωνή της

Αντίστασης των λαών. Μια φωνή που αποκαλύπτει και καταγγέλλει τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, τότε, και, σήμερα, με τις επεμβάσεις και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΕΕ - ΝΑΤΟ - ΗΠΑ. Είναι βέβαιο, όμως, πως δε θα το καταφέρει και οι προσπάθειες αυτές θα πέσουν στο κενό, καθώς αναμένονται έντονες οι αντιδράσεις όλων των αντιστασιακών και των οργανώσεών τους, αλλά και όλων των φίλων της ειρήνης και των δημοκρατικών ανθρώπων.

Ο Αντιφασισμός είναι πιο επίκαιρος από ποτέ!

Ο πόλεμος είναι πραγματικότητα, στην Μέση Ανατολή (Παλαιστίνη, Ιράκ, Συρία, Υεμένη), στην Αφρική (Νιγηρία, Σουδάν, Λιβύη και αλλού), είναι όμως και στην Ευρώπη, στην Ουκρανία και η απειλή για μια γενικότερη ανάφλεξη είναι υπαρκτή.

Εκτός όμως απ’ αυτό, μαζί με τη φτώχεια που αυξάνεται διεθνώς, έχουν προκαλέσει οι πολεμοκάπηλοι, μια χωρίς προηγούμενο προσφυγιά, δυστυχισμένων ανθρώπων που προσπαθούν να βρουν μια ασφαλή και καλύτερη ζωή, για αυτούς και τα παιδιά τους, αλλά βρίσκουν κλειστά σύνορα, ή πνίγονται μαζικά στις θάλασσες.

Οι πόλεμοι αυτοί δεν ήρθαν από μόνοι τους σαν μια καταιγίδα. Τους προκάλεσαν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης (…) Είναι αυτοί που αρπάζουν τον πλούτο των Λαών, που δημιουργούν την φτώχεια, την δυστυχία, την δυστυχία, τους πολέμους και την προσφυγιά (…)

Εμείς σεβόμενοι την ιστορία και τις θυσίες των ιδρυτών της FIR, πρέπει να μιλήσουμε καθαρά και να ονομάσουμε τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης. Δεν μπορούμε να λέμε αορίστως ότι στις μέρες μας αυξάνονται και ισχυροποιούνται οι φασιστικές οργανώσεις και να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ βοήθησαν πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά τους ακροδεξιούς και τους φασίστες στην Ουκρανία για να πάρουν την κυβέρνηση και συνεχίζουν να τους στηρίζουν ανοικτά στον πόλεμο που διεξάγουν κατά του λαού τους στο ανατολικό τμήμα της χώρας ανταγωνιζόμενοι την Ρωσία. Είναι οι ίδιοι που ανέχονται και υποστηρίζουν τις φιλοναζιστικές κυβερνήσεις των Βαλτικών χωρών, που ενώ ανοιχτά εξυμνούν τα SS και στήνουν μνημεία προς τιμήν τους, είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι ίδιοι δημιούργησαν, εκπαίδευσαν, εξόπλισαν και χρηματοδότησαν τους τζιχαντιστές του ISIS και αφού τους χρησιμοποίησαν για να πετύχουν τους σκοπούς τους, τώρα που αυτοί οι εγκληματίες προκαλούν αθώα θύματα σε δυτικές χώρες, καλούν διεθνή συμμαχία για την αντιμετώπισή τους, παριστάνοντας τους ανήξερους για την δημιουργία αυτών των ακραίων δολοφόνων.

Οι ιμπεριαλιστές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των ΗΠΑ, και του ΝΑΤΟ, διαστρεβλώνοντας την ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, προσπαθούν να αποκρύψουν ότι τους γερμανοφασίστες ναζί συνέτριψε ο ηρωικός Κόκκινος Στρατός και ο Λαός της Μεγάλης Σοβιετικής Ενωσης με την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος και με ηγέτη τον Ιωσήφ Στάλιν, με αρχή τις κοσμοϊστορικές νίκες στο Στάλινγκραντ και στο Κουρσκ, δίνοντας περισσότερα από 20 εκατομμύρια νεκρούς. Επίσης μεγάλη ήταν η προσφορά στην συντριβή του φασιστικού τέρατος που πρόσφερε το Παρτιζάνικο κίνημα στις χώρες της κατεχόμενης Ευρώπης με οργανωτές και κύριους αιμοδότες τους κομμουνιστές.

(…) χώρες  μέλη της ΕΕ για να λιγοστέψουν τις λαϊκές αντιδράσεις στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν κατ’ εντολή του μεγάλου κεφαλαίου, με ανυπόστατες και ανιστόρητες κατηγορίες, προχώρησαν σε απαγόρευση της δράσης των Κομμουνιστικών Κομμάτων και της χρήσης των συμβόλων τους. Είναι εντελώς απαράδεκτο να απαγορεύεται η χρήση του σφυροδρέπανου όταν το θρυλικό αυτό σύμβολο με την Κόκκινη σημαία ήταν που καρφώθηκε στην κορυφή του Ράιχσταγκ σηματοδοτώντας την συντριβή του ναζιστικού τέρατος.

Από την ομιλία του Χρήστος Τζιτζιλώνης προέδρου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, στο 17ο Συνέδριο της FIR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου