Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Τεστ στους εργαζόμενους στο πολυκατάστημα «Attica»


 Υπόμνημά

Προς: Υπουργείο Εργασίας,  ΕΟΔΥ, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασία,  ΣΕΠΕ

Καταγγέλλουμε την απόπειρα απόκρυψης από την εργοδοσία του "ATTICA" στο Σύνταγμα, επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού τουλάχιστον 10 ημέρες πριν.
Είναι τέτοια η εργασιακή σχέση της εργαζόμενης (καθαριότητα) που νοσεί, που σχετίζεται με όλους τους χώρους της επιχείρησης.
Η εργοδοσία αντί να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες όπως ορίζει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, δηλαδή να ενημερώσει το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΔΥ, να γίνει απολύμανση στο κατάστημα και να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, κράτησε κρυφό το γεγονός. Στη νέα συνάντηση που είχαν μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στις 21/8/20, η εργοδοσία εμφάνισε email του ιατρού εργασίας (Μ.Ο.) όπου ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί έχει παρέλθει ο χρόνος επώασης του κορονοϊού και ότι θα γίνει τα ξημερώματα στις 22/8, πριν το άνοιγμα απολύμανση. Αναρωτιόμαστε αν στο μεσοδιάστημα κάποιος νοσούσε, έστω και ασυμπτωματικά, τι διασπορά θα είχε στη κοινότητα, σε ένα χώρο που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους και εξυπηρετεί χιλιάδες καταναλωτές κάθε μέρα. Επίσης για την απολύμανση που επικαλείται η εργοδοσία ,σε ένα χώρο που εκτείνεται σε 25 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα και σε 8 επίπεδα και με βάση το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ είναι αδύνατο να συμβεί αυτό. Να σταματήσει η κοροϊδία και τα ημίμετρα.

Απαράδεκτο να βρίσκονται εργαζόμενοι και καταναλωτές στο κέντρο της Αθήνας σε ένα τόσο μαζικό χώρο και η διοίκηση του πολυκαταστήματος "ATTICA", να αποκρύβει επιβεβαιωμένο κρούσμα, σε συνέχεια και άλλων αποκρύψεων συνολικά στο κλάδο του εμπορίου από εργοδοσίες για να εξασφαλίσουν την "ομαλή λειτουργία" και την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Καλούμε το υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΣΕΠΕ), τον ΕΟΔΥ να πάρουν θέση και να προβούν άμεσα σε ελέγχους.

• Απαιτούμε να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη της επιχείρησης!
• Να γίνει τώρα απολύμανση σε όλους τους χώρους του καταστήματος!
• Να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα στην υγιεινή και την ασφάλεια!
 
Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Ανακοίνωση της ΔΑΣ Αttica

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου