Επιλογή γλώσσας

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Όποιος κατάλαβε κατάλαβε !!!


ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ''COVID19'' 

ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ !!!

Κι όμως! Είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι σας λένε για τον κορωνοϊό. Σας αποκρύβουν βασικές λεπτομέρειες για να μην προκληθεί μαζικός πανικός.
Λάθος, κατά την άποψή μου! Θα έπρεπε ο κόσμος να έχει πλήρη ενημέρωση. Να ξέρει τι τον περιμένει έτσι και, ω μη γένοιτο, μπλεχτεί στα βρόγχια του COVID.
Για να φυλάγεται. Να προσέχει. Και κυρίως, να μην παρασύρεται από τους λογής - λογής κεκεντρεχείς τσαρλατάνους, που τον επηρεάζουν με τις συνωμοσίες της κακιάς ώρας.
Ξέρεις τι σημαίνει να είσαι σε επίμονη καταστολή για 2 έως 3 εβδομάδες και να μένεις εκεί καθηλωμένος μέχρι να ζήσεις ή να πεθάνεις;
 
Όχι! Δεν είναι απλά ένας αναπνευστήρας όπως νομίζεις. Δεν είναι ούτε μια απλή μάσκα οξυγόνου. Είναι μια τραχιά διασωλήνωση που εισέρχεται από το στόμα και φτάνει βαθιά μέσα στο πληγωμένο σώμα σου, για να αναπνέεις στον ρυθμό του πνευμονικού μηχανήματος.
 
Δεν μπορείς να μιλήσεις, ούτε να φας κάτι, ούτε να πιεις, ούτε καν να αφοδεύσεις. Είσαι ζωντανός - για όσο καιρό αυτό είναι εφικτό - επειδή το μηχάνημα σε κρατάει ζωντανό. Η δυσφορία και ο πόνος είναι αφόρητοι. Γι’ αυτό και σε «πλακώνουν» αδιάλειπτα με ηρεμιστικά και βαριά παυσίπονα. Για να αντέξεις κάπως. Όσο αντέξεις...
 
Δεν είσαι ζωντανός. Σε κρατάνε στη ζωή τα ιατρικά μηχανήματα. Μια κατάσταση μεταξύ συνειδητοποίησης και τεχνητού κώματος.
 
Αν είσαι νεαρός, μέσα στις πρώτες 20 ημέρες χάνεις 40% της μυϊκής σου μάζας και γεμίζεις πληγές και τραύματα στο στόμα, στον οισοφάγο και στις φωνητικές χορδές, αλλά και σοβαρές επιπλοκές στον πνεύμονα και την καρδιά. Αν όμως είσαι ηλικιωμένος ή ήδη αδύναμος από άλλες ασθένειες, δεν αντέχεις την θεραπεία και πεθαίνεις.
 
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΡΙΠΗ!
 
Στην γρίπη δεν σου μπήγουν σωλήνες στο στομάχι. Δεν σε έχουν σε καταστολή και μάλιστα μπρούμυτα. Δεν σου εισάγουν καλώδια και σωληνάκια από τη μύτη και από το δέρμα για να σου παρέχουν υγρή τροφή. Ούτε σου φοράνε εκείνο τον κολλώδη σάκκο γύρω από τον πισινό σου για να μαζεύει την διάρροια, τα ούρα και τα υγρά από τα φάρμακα.
 
Δεν χρειάζεσαι τόσους νοσηλευτές να σε κουνάνε και να μετακινούν τα άκρα σου κάθε δύο ώρες για να μην σαπίσουν. Ούτε σε ξαπλώνουν πάνω σε ένα ''ειδικό χαλί'', όπου κυκλοφορεί παγωμένο υγρό για να μην τιναχτεί ο πυρετός σου στον ...Θεό.
 
Στην γρίπη δεν είσαι μόνο σου και απροστάτευτος. Έρχονται οι δικοί σου άνθρωποι να σε δουν. 

Να σου συμπαρασταθούν. Δεν είσαι μόνος σου στο παγερό δωμάτιο με το μηχάνημα σου.
 
Κατάλαβες τώρα τι είναι άβολο και ταπεινωτικό; Εύχομαι να μην το ζήσεις ποτέ. Σε σένα απευθύνομαι! Σε σένα που θεωρείς άβολο και ταπεινωτικό να φοράς
μάσκα....

Βασική κοινή λογική, γμτ κέρατό μου!

1 σχόλιο:

  1. Καλά, είστε σοβαροί;

    Θα παρθούν μέτρα για την τραγική εξάπλωση του COVID-19, αλλά όπως διαμηνύει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό θα γίνει μετά το … 15Αυγουστο!!!

    Καλά, είστε σοβαροί;

    Μέχρι τότε θα γίνουμε … Βραζιλία, ή … Ισπανία!!!

    Μην χάσει η … Βενετιά … βελόνι;;;;

    (όπου Βενετιά, όρα μεγαλοκαρχαρίες του τουρισμού, η Εκκλησία κ.ά.)

    Faros΄s

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου