Επιλογή γλώσσας

Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Οι Ναζί δολοφονούν τον Ερνστ Τέλμαν

Οι Ναζί δολοφονούν, 18/8/1944, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μπούχενβαλντ τον ηγέτη του γερμανικού προλεταριάτου και πρόεδρο της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας Ερνστ Τέλμαν.

Στον απόηχο του εμπρησμού του Γερμανικού Κοινοβουλίου - Ράιχσταγκ (προβοκάτσια των Ναζί που αποδόθηκε στους κομμουνιστές) και δύο μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές συλλαμβάνεται, 3/3/1933, ο ηγέτης του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος Ερνστ Τέλμαν.


Η σύλληψή του δεν ανακοινώθηκε αμέσως από τον φόβο που θα είχε ο αντίκτυπος της σύλληψής του στις λαϊκές μάζες, ενόψει μάλιστα και των εκλογών. Μετά τη σύλληψή του, ο Ερνστ Τέλμαν βίωσε την πιο τραγική περίοδο της ζωής του στα ναζιστικά μπουντρούμια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι ναζί απέφευγαν συστηματικά να κοινοποιούν τον εκάστοτε τόπο κράτησής του ακόμη και στην ίδια του την οικογένεια. 

Η απομόνωση στην οποία τον υποχρέωσαν συνοδεύτηκε με βασανιστήρια και ταπεινώσεις που αποσκοπούσαν να του σπάσουν το ηθικό, να τον αναγκάσουν να προδώσει τους συντρόφους του και να ομολογήσει εγκλήματα που δε διέπραξε.


Συλλαμβάνεται, ο ηγέτης του ΓερμανικούΚομμουνιστικού Κόμματος Ερνστ Τέλμαν


Καμπάνια αλληλεγγύης προς το γερμανικό προλεταριάτο

1 σχόλιο:

  1. Ο Γερμανικός λαός το 1918 έκανε Σοσιαλιστική επανάσταση για να ανατρέψει τον Καπιταλισμό. Δυστυχώς δεν υπήρχε Κ.Κ. Οι κομμουνιστές ήταν στο ίδιο κόμμα με τους Οπορτουνιστές δολοφόνους τους με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΜΠΕΤ ΣΑΙΝΤΕΜΑΝ να πνίγει τα πάντα στο αίμα φτιάχνοντας τα Φασιστικά τάγματα εφόδου. ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου