Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

«Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»

«Το ΚΚΕ δεν φοβήθηκε κανέναν νόμο που βάζει εμπόδια στη δράση του»

Συνεχίζεται η συγκέντρωση προσφορών από μέλη και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με την οποία δίνουν μαχητική απάντηση στο πρόστιμο σε βάρος του Κόμματος

Το δικό τους άμεσο και μαχητικό μήνυμα συνεχίζουν να στέλνουν Οργανώσεις του
Κόμματος και της ΚΝΕ, μέλη και φίλοι του Κόμματος, συγκεντρώνοντας έκτακτες εισφορές - απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση στο ΚΚΕ, επειδή αρνείται να εφαρμόσει το άθλιο νομοθέτημα για τα οικονομικά των κομμάτων, να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των χιλιάδων εργαζομένων που το ενισχύουν οικονομικά ακόμα και με δύο ευρώ, να δεχτεί παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση του.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση, με βάση τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων που τα αντιμετωπίζει ως ανώνυμες εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους, επέβαλε πρόστιμο στο ΚΚΕ το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης. Το απαράδεκτο νομοθέτημα, το οποίο ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2014, προβλέπει για κάθε ενισχυτή στα κόμματα, ακόμα και για ελάχιστα ποσά (δύο και πέντε ευρώ), να δηλώνονται στις αρχές το όνομα, το επώνυμο, ο ΑΦΜ ή ο αριθμός ταυτότητάς του.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα εκφράσει την κατηγορηματική του αντίθεση προς αυτό το απαράδεκτο νομοθέτημα, απαιτώντας την κατάργησή του, και έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία των απλών ανθρώπων που το ενισχύουν.

«Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»


Τις εισφορές και τα δικά τους μηνύματα στέλνουν οι Οργανώσεις του Κόμματος:

Η ΤΟ Κατασκευών της ΚΟ Αττικής δίνει την πρώτη απάντηση στην επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ εισφέροντας έκτακτα στο Κόμμα μας 2.000 ευρώ. Τονίζει ότι «η απαράδεκτη προσπάθεια παρέμβασης στη λειτουργία και τη δράση του Κόμματος θα πέσει στο κενό. Οι κομμουνιστές οικοδόμοι, ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί και μηχανικοί καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο των κατασκευών να υψώσουμε τείχος προστασίας, στηρίζοντας και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το Κόμμα μας».

Οι Τομεακές Οργανώσεις Εμπορίου - Υπηρεσιών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν 
 μια πρώτη απάντηση συνεισφέροντας έκτακτα το ποσό των 1.400 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος.

Η ΤΟ ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, ως μια πρώτη απάντηση στο πρόστιμο - πρόκληση που επέβαλε η κυβέρνηση στο ΚΚΕ για την άρνησή του να εφαρμόσει το νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, αποδίδει στο Κόμμα το ποσό των 615 ευρώ, ως πρώτη δόση.
Στέλνει μήνυμα πως «102 χρόνια το ΚΚΕ δεν φοβήθηκε κανέναν νόμο που βάζει εμπόδια στη δράση του. 102 χρόνια το ΚΚΕ έχει άρρηκτους δεσμούς με την εργατική τάξη και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και από εκεί αντλεί τη δύναμή του. Ο νόμος σας θα μείνει στην πράξη στα χαρτιά».

Η Οργάνωση Νότιου Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ απαντά στην επίθεση που δέχεται το Κόμμα μας με τον απαράδεκτοι νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων και στην επιβολή προστίμου συνεισφέροντας το ποσό των 1.400 ευρώ, ως πρώτη δόση.

Η ΤΟ Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, απαντώντας στην επίθεση της αστικής τάξης και των κομμάτων της, ως πρώτη δόση, προσφέρει για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος το ποσό των 1.000 ευρώ. Καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους σε άμεση οικονομική ενίσχυση του Κόμματος με κόκκινα μεροκάματα και εισφορές.
Το ποσό των 1.250 δολαρίων προσφέρουν μέλη και φίλοι της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ Σίδνεϊ για την οικονομική ενίσχυση του Κόμματος, ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο που του επιβλήθηκε.

Με το ποσό των 2.920 δολαρίων ενισχύουν το ΚΚΕ μέλη και φίλοι από τη Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Μελβούρνης, ως απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο και τονίζει πως «γελιούνται αν νομίζουν πως μπορούν να φιμώσουν τους κομμουνιστές με όποιο μέτρο κι αν πάρουν. Ο νόμος αυτός αποτελεί προκλητική παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων και πρέπει να καταργηθεί».
Μέλη και φίλοι του Κόμματος από τα Χανιά προσφέρουν 1.500 ευρώ και δίνουν άμεση και μαχητική απάντηση στο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση σε βάρος του ΚΚΕ. Στέλνουν, ταυτόχρονα, με τις προσφορές τα δικά τους μηνύματα ξεκαθαρίζοντας ότι η φωνή των κομμουνιστών δεν φιμώνεται και ότι όσοι ονειρεύονται να βάλουν εμπόδια στη δράση και τη λειτουργία του Κόμματος «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».
Το ποσό των 700 ευρώ, ως πρώτη απάντηση στο πρόστιμο του 4% επί της κρατικής χρηματοδότησης, αποδίδουν τα μέλη της Τομεακής Επιτροπής Καβάλας του ΚΚΕ. Η ΤΕ με αυτήν της την κίνηση ξεκαθαρίζει πως θα συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά την οικονομική δουλειά για τη στήριξη του ΚΚΕ και πως δεν πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα απλών ανθρώπων του στηρίζουν το ΚΚΕ, όπως προβλέπει ο συγκεκριμένος νόμος ακόμα και για την ενίσχυση των 2 και 5 ευρώ.

Η Τομεακή Οργάνωση Λακωνίας του ΚΚΕ συνεισφέρει στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 385 ευρώ.

H TE Σερρών του ΚΚΕ ως απάντηση στο πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση στο Κόμμα, πραγματοποιεί έκτακτη οικονομική συνεισφορά συγκεντρώνοντας το χρηματικό ποσό των 450 Eυρώ. Οπως αναφέρει «το KKE είναι το μοναδικό κόμμα που αποδίδει λογαριασμό πρωτίστως στα μέλη του, στους φίλους και στους οπαδούς του. Aποδίδει λογαριασμό στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους. Τους κομμουνιστές, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, συναντούν συχνά οι άνθρωποι του μόχθου με το κουπόνι στο χέρι. Στο εργοστάσιο, στον τόπο δουλειάς, στο γραφείο, στο καφενείο, στο σχολείο. Αυτή είναι η δύναμή μας. Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία από την ανταπόκριση που βρίσκουμε σ' αυτή την κατ' εξοχήν πολιτική δραστηριότητά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου