Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Ανακοίνωση για την πρόσφατη συμφωνία Ισραήλ - Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Σχολιάζοντας τη συμφωνία Ισραήλ - Εμιράτων (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) για την ομαλοποίηση των σχέσεών τους υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, υπογραμμίζουμε ότι η ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα επιτευχθεί μόνο με την επίλυση του Παλαιστινιακού ζητήματος στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, του διεθνούς δικαίου και τα αναφαίρετα δικαιώματα του
Παλαιστινιακού λαού. Μια τέτοια λύση πρέπει να εγγυηθεί την πλήρη απόσυρση του Ισραήλ από τα εδάφη που καταλήφθηκαν το 1967, την ανεξαρτησία του κατεχόμενου Παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων της 4ης Ιουνίου 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και την εγγύηση του δικαιώματος των Παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν σύμφωνα με το ψήφισμα του ΟΗΕ 194.

Το WPC επαναβεβαιώνει ότι οποιαδήποτε καταστρατήγηση αυτών των δικαιωμάτων μέσω διμερών ή τριμερών συμφωνιών που δεν εγγυώνται αυτούς τους όρους δεν θα είναι προς το συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και δεν υπηρετεί τους λαούς της περιοχής. Αυτό είναι ορατό ειδικά αυτές τις μέρες όπου παρατηρούμε βαριές ισραηλινές βομβιστικές επιθέσεις στην Παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες καταγγέλλουμε έντονα και καταδικάζουμε.

Το ΠΣΕ επαναλαμβάνει την απόλυτη αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την επίτευξη αυτών των στόχων, ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου