Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

Επιχείρηση τρομοκρατίας

Με ΕΔΕ απειλείται το Σωματείο εργαζομένων

Κυβέρνηση και διοικήσεις νοσοκομείων, αντί να πάρουν μέτρα για την προστασία της υγείας των υγειονομικών, συνολικά του λαού, στήνουν επιχειρήσεις τρομοκρατίας των εργαζομένων για να μην βγάζουν «τ' άπλυτα στη φόρα».



Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» απείλησε το Σωματείου εργαζομένων ότι σκέφτεται να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), με πρόσχημα την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ για τα θετικά κρούσματα σε υγειονομικούς του νοσοκομείου και αναφέρονταν σε 9 κρούσματα ενώ μέχρι εκείνη την ώρα ήταν επιβεβαιωμένα 6.

Βέβαια ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων στη συνέχεια αυξήθηκε στα 10 και ο αριθμός των εργαζομένων που τέθηκαν σε καραντίνα κοντεύει τους 30, με αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερη εντατικοποίηση για τους υπόλοιπους. Αλλά μάλλον αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Και ενώ η κατάσταση λειτουργίας του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» είναι οριακή λόγω έλλειψης προσωπικού, μετατρέπεται σε νοσοκομείο αναφοράς και στήνεται κλινική κορονοϊού με μετακινήσεις από το ήδη υπάρχον προσωπικό στις κλινικές και τα τμήματα, γεγονός που θα σημάνει μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κλινική κορονοϊού με δυνατότητα λειτουργίας 34 κλινών, σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στους χώρους της καρδιοχειρουργικής (ΚΧΡ) η οποία θα μεταφερθεί και θα συμπτυχθεί στην κλινική πλαστικής χειρουργικής. Επίσης μέρος της νεφρολογικής που φιλοξενούνταν στην ΚΧΡ θα μεταφερθεί στην Ουρολογική.

Στο ΑΧΕΠΑ όπου βρέθηκαν 14 θετικά κρούσματα στην κλινική κορονοϊού, σε καραντίνα παραμένουν περίπου 35 άτομα. Έγινε απολύμανση των χώρων της κλινικής -εκτός των θαλάμων νοσηλείας- και αναμένεται να αρχίσει να δέχεται και πάλι νέα κρούσματα από τις 21/8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου