Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Καραντίνα σε ξενοδοχείο της πόλης


Η είδηση πως ένα ολόκληρο ξενοδοχείο στo κέντρο της πόλης μπαίνει σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό κρούσματος θετικού σε κορονοϊό δεν μας αφήνει εμβρόντητους. Το εν λόγω ξενοδοχείο εδώ και αρκετούς μήνες φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες στην κυριολεξία στοιβαγμένους, χωρίς να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ούτε για τούς ίδιους τούς μετανάστες ούτε φυσικά και για τους εργαζόμενους.


Επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά πως η επαναλειτουργία των ξενοδοχείων, η επανεκκίνηση του τουρισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού αλλά της συνέχισης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Μπροστά στα επιχειρηματικά συμφέροντα ξεχάστηκαν όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της υγείας, ενώ τα κυβερνητικά επιτελεία συνεχίζουν να κουνάνε το δάχτυλο και να αποδίδουν την αύξηση των κρουσμάτων στην ατομική ευθύνη. Αλλά που βρίσκεται η ατομική ευθύνη, την ώρα πού στα ξενοδοχεία στριμώχνονται μετανάστες πολύ περισσότεροι από τις διαθέσιμες κλίνες, την ώρα που τα ξενοδοχεία άνοιξαν με πολύ λιγότερους εργαζόμενους από τίς πραγματικές ανάγκες ώστε να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας;

Απαιτούμε να παρθούν τώρα όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να διασφαλιστεί η υγεία μεταναστών και εργαζομένων στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Δεν θα γίνουμε θυσία για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω και διεκδικούμε να διασφαλιστεί το εισόδημα, η υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε:
  • Να λειτουργούν τα ξενοδοχεία με όλο το απαραίτητο προσωπικό ώστε να είναι εφικτό να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τα  Να διασφαλιστούν τώρα το εισόδημα και οι·υγειονομικά πρωτόκολλα.  θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων.
  • Να γίνουν μαζικά τεστ (πέρα από τα αστυνομικά μέτρα περιορισμού) σε μετανάστες και εργαζόμενους για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον κρουσμάτων
  • Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού. Να γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, να χορηγηθούν δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής.
  • Να εξασφαλιστούν για όλους τα είδη πρώτης ανάγκης, τα τρόφιμα και τα φάρμακα, συνολικά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωση των προσφύγων. Να επιδειχθεί ιδιαίτερη φροντίδα σε περίπτωση που φιλοξενούνται παιδιά.
  • Τώρα η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας
Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου