Επιλογή γλώσσας

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Το «στερνό αντίο» στον Αγάθωνα

Υπό τους ήχους του μπουζουκιού, που τόσο αγάπησε, σε μια σεμνή τελετή στο Νεκροταφείο Ευαγγελισμού Λαγκαδά, συγγενείς και φίλοι, αποχαιρέτησαν τον Αγάθωνα Ιακωβίδη, τον ρεμπέτη Αγάθωνα όπως τον ήξερε και τον αγάπησε πολύς κόσμος. Πάρα τη μεγάλη θλίψη, τον Αγάθωνα ξεπροβόδισε στο ύστατο ταξίδι του το συγκρότημά του, που μαζί με τους κοντινούς του ανθρώπους τραγούδησε με συγκίνηση τα τραγούδια του.
Στην κηδεία παρευρέθηκε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του Κόμματος, Γιάννης Δελής, ενώ τα ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγό του Εριφύλη, το γιο του Νίκο και όλους τους δικούς του μετέφερε εκ μέρους της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο Νίκος Ζώκας, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στον επικήδειό του, ο Ν. Ζώκας είπε πως ο Αγάθωνας κηδεύεται στη γη που τον γέννησε, ωστόσο οι ρίζες του, που πάνε πολύ μακριά, στη Μ. Ασία, καθόρισαν τη σχέση του με το αγαπημένο του ρεμπέτικο τραγούδι το οποίο ακολούθησε, υπηρέτησε και μελέτησε με βάθος και σοβαρότητα.
«Αν και έφτασε στις κορυφές στερεώματος», είπε, «δεν ξέχασε ποτέ την καταγωγή του, τα ιδανικά και τα ιδεώδη του τα οποία υπηρέτησε με την τέχνη του αλλά και με την στράτευσή του», ενώ επίσης αναφέρθηκε και στη συνεχή συμμετοχή του αγαπημένου ρεμπέτη στα Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», όπως και σε όλα τα καλέσματα του λαϊκού κινήματος.
«Θα πολεμάμε και θα τραγουδάμε με τα τραγούδια του, όπως λέει και το σύνθημα», συνέχισε, λέγοντας πως τα τραγούδια του θα συντροφεύουν τους συναγωνιστές του, και θα συνεχίζουν να χαρίζουν όμορφες στιγμές και να τους δίνουν δύναμη.

Τέλος, ο Νίκος Ζώκας, είπε ακόμα πως η συναυλία του που ήταν προγραμματισμένη να γίνει στη λαϊκή σκηνή του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 12 Σεπτέμβρη, θα πραγματοποιηθεί ως αφιέρωμα στη μνήμη του και για «να τιμήσουμε την τέχνη του και τη συμβολή του στο λαϊκό κίνημα».



Έναμικρό αφιέρωμα στον Αγάθωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου