Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Το φετινό 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» ήταν αλλιώς

Στα κόκκινα ντύθηκε το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά που φιλοξενεί το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Ένα Φεστιβάλ που φέτος στήθηκε από τα ίδια, γνωστά υλικά με το μεράκι, τη σχεδιασμένη εθελοντική δουλειά των φίλων και μελών της ΚΝΕ αλλά ωστόσο πραγματοποιείται «αλλιώς».


Νέοι εργαζόμενοι, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, οικογένειες, όπως και μεγαλύτεροι φίλοι του Φεστιβάλ, έχουν ήδη αρχίσει να περνούν τις δύο πύλες του Πρώην Στρατοπέδου «Παύλου Μελά», όπου τηρούνται  όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ καλούνται όλοι να φοράνε τις μάσκες τους, ενώ παρέχονται επίσης στον είσοδο του χώρου μάσκες σε όσους δεν διαθέτουν. Από τα μεγάφωνα, οι επισκέπτες ενημερώνονται για τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που καλούνται να τηρήσουν, όπως και για τον τρόπο με τον οποίο φέτος θα εξυπηρετηθούν από το μπαρ, όπου για την αποφυγή του συνωστισμού, όλα τα προϊόντα θα παραλαμβάνονται από ειδικά συνεργεία της ΚΝΕ που έχουν επιφορτιστεί με αυτή τη δουλειά και κυκλοφορούν στο χώρο.

Στις ανάλογες αναγκαίες προσαρμογές προχώρησε και η φετινή έκθεση της «Σύγχρονης Εποχής», που παρουσιάζει επιλεγμένους τίτλους, σε προθήκες και με απόσταση από το κοινό, ενώ ο κατάλογος των εκδόσεων παρέχεται στις πύλες του χώρου, όπου φυσικά, υπάρχουν και διαθέσιμα αντισηπτικά.

Μαζί, παρέχεται και το υλικό του Στεκιού Καλλιτεχνικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, για την ενημέρωση του φετινού προγράμματος.

Τα καθίσματα, μπροστά στη σκηνή, που είναι τοποθετημένα με τις απαιτούμενες αποστάσεις έχουν ήδη αρχίσει να γεμίζουν και από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η έναρξη του προγράμματος.
Στο χώρο υπάρχουν επίσης και τραπεζάκια της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.


Με υψωμένα τα κόκκινα λάβρα και τις γροθιές έγινε δεκτός στο βήμα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγήτη» στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Αμπατιέλος Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. Τα συνθήματα «ισχυρό ΚΚΕ αντεπίθεση λαέ» και «το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός» ακούγονταν διαρκώς.

Επίσης, μουσικό - αφηγηματικό αφιέρωμα με τίτλο: «Την πιο όμορφη θάλασσα δεν την έχουμε ταξιδέψει ακόμη! Στην κοινή πάλη των λαών είναι η ελπίδα!», από το συγκρότημα της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με τίτλο: «Κάνουμε "βάρδια" στα λαϊκά» με τους Νίκο Ταλέα, Βασίλη Πρατσινάκη και Δέσποινα Παγιούλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου