Επιλογή γλώσσας

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Με προβλήματα και ελλείψεις το «πρώτο κουδούνι» σε ολόκληρη την χώρα

Παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης, μέσω του υπουργείου Παιδείας να δημιουργήσει εντυπώσεις, το «πρώτο κουδούνι», αποκάλυψε ελλείψεις και κενά που αν και έχουν επισημανθεί εγκαίρως από εκπαιδευτικούς και γονείς, δεν καλύφθηκαν.

Στο portal 902.gr, από το πρωί καταφτάνουν καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί:
Στο Χαϊδάρι, λείπουν συνολικά 9 νηπιαγωγοί και 7 δάσκαλοι, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, 3 δημοτικά σχολεία (περίπου 900 μαθητές) συστεγάζονται σε ένα κτίριο, στο ΕΠΑΛ Κορδελίου, μαθητές κλήθηκαν να μπουν και να κάνουν μάθημα σε αίθουσα 8 τετραγωνικών μέτρων.

Επίσης η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, καταγγέλλει ότι οι καθαρίστριες των σχολείων (οι οποίες δεν ξεπερνούν την μία ανά σχολείο, ανεξαρτήτου μεγέθους), «μπαίνουν» στα σχολεία από τις 10.30 και για ένα τρίωρο, καθώς είναι μερικής απασχόλησης.
Χαρακτηριστική είναι και η εικόνα στο Βύρωνα: Στο 1ο νηπιαγωγείο, οι μαθητές και η δασκάλα, δεν έχουν τουαλέτα και βρύση, γιατί το κοντέινερ που στεγάζει το νηπιαγωγείο δεν έχει. Τμήμα του 3ου Νηπιαγωγείου στον Καρέα θα φιλοξενηθεί στο χολ του κτηρίου με τη βοήθεια ενός ξύλινου παραβάν. Τα παιδιά του παραρτήματος του 4ου Νηπιαγωγείου θα στεγαστούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου Δημοτικού και θα αυλίζονται σε μια μικρή αυλή. Επίσης τα παιδιά των 2 τμημάτων του 2ου Νηπιαγωγείου θα στεγαστούν σε ακατάλληλες αίθουσες του 6ου Δημοτικού (από τις οποίες είχε φύγει πριν 3 χρόνια το 13ο Νηπιαγωγείο λόγω ακαταλληλότητας!).

Στο Ηράκλειο Κρήτης, το 12ο Νηπιαγωγείο στη Φορτέτζα, δεν έχει τοποθετηθεί καθόλου
καθαρίστρια ή καθαριστής ούτε για το ωράριο του βασικού προγράμματος, ούτε για το ωράριο του ολοήµερου, ούτε για µετά την αποχώρηση των µαθητών.

Στο Χολαργό, εκπαιδευτικοί και μαθητές στο 1ο Γυμνάσιο, βρέθηκαν να «συστεγάζονται» - στοιβάζονται μαζί με την Α' και Β' Λυκείου του 1ου Λυκείου Χολαργού που έχουν μείνει ...άστεγες.

Επίσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, το πρώτο κουδούνι βρήκε όλα τα σχολεία χωρίς μάσκες, παγούρια και αντισηπτικά, καθώς η δημοτική αρχή, δεν έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για το μοίρασμα τους πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου