Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Το Νερό δεν Είναι Εμπόρευμα


Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιώντας το μακροχρόνιο σχεδιασμό δεκαετιών, που προώθησαν από κοινού με την ΕΕ και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) που υπηρετούν την πολιτική της εμπορευματοποίησης του νερού, προχωράει στην παράδοση του κλάδου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Προσαρμόζοντας την τακτική της και αξιοποιώντας  τους νόμους που την προίκισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο “αξιοποίησης” δημόσιας περιουσίας, είτε με το νόμο για τις Συμπράξεις Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), παραδίδει στους ιδιώτες το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων νερού της χώρας και προχωράει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού.
Για μια ακόμα φορά, ένα έγκλημα κατά του λαού επιχειρούν να το εμφανίσουν σαν «αξιοποίηση».
Οι εξελίξεις αυτές θα έχουν αρνητικές συνέπειες στην ποιότητα του νερού, στην τιμή του, στην άμεση πρόσβαση των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων στο απαραίτητο αυτό κοινωνικό αγαθό που  δε θα μπορούν να το πληρώσουν και θα πουν κυριολεκτικά το νερό νεράκι, θα θέσει σε κίνδυνο τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στον κλάδο.

 Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Η περίοδος της έξαρσης της πανδημίας έκανε περισσότερο ορατό το πόσο απαραίτητο αγαθό για τη ζωή και την υγεία του λαού είναι το νερό.
Στα πλαίσια όμως των κατευθύνσεων και οδηγιών της ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών .

Ο αγώνας για νερό κοινωνικό αγαθό που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, είναι αγώνας που αφορά κάθε έναν από εμάς, αφορά όλο το λαό. Το νερό και οι υποδομές του μόνο ως λαϊκή περιουσία μπορούν να αξιοποιηθούν για να διασφαλιστεί η συνδυασμένη ικανοποίηση των διευρυμένων και σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.

Για να αποτρέψουμε τις αρνητικές εξελίξεις της πλήρους ιδιωτικοποίησης του νερού, του ελέγχου των υδάτινων αποθεμάτων από τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, για να μη πούμε το νερό νεράκι.

Καλούμε εργαζόμενους , εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και λαϊκά στρώματα στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στο ΠΑΡΚΟ ΧΑΝΘ (πίσω από το άγαλμα του Ανδρόνικου) στη Θεσσαλονίκη στις 10.30π.μ.

Κινητοποίηση ΔΕΘ 12/9 στις 6.30 μ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου