Επιλογή γλώσσας

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Δεύτερο κύμα δισεκατομμυρίων στους ομίλους υπόσχεται ο Κ. Μητσοτάκης

Για δεύτερο κύμα δισεκατομμυρίων προς τους επιχειρηματικούς ομίλους προϊδέασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχε συναντήσεις με φορείς της πόλης ενόψει της ομιλίας του στο φόρουμ της ΔΕΘ.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε φυλάξει εφεδρείες και πολεμοφόδια για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία το δύσκολο φθινόπωρο
και το δύσκολο χειμώνα που έρχονται», υποσχόμενος νέα ταπέτα στήριξης σε βιομηχάνους, εφοπλιστές και τραπεζίτες τους οποίους χρηματοδότησε απλόχερα από την άνοιξη. Αντίθετα, για τους εργαζόμενους ετοιμάζεται επέκταση και μονιμοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων της πανδημίας και μια ακόμα απόδειξη είναι η απλήρωτη υπερωριακή εργασίας για όσους μπήκαν σε καραντίνα!

Από το φόρουμ της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θα ικανοποιήσει τις νέες απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, λέγοντας πως «για τη δεύτερη φάση αυτού του μεγάλου πακέτου στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα μιλήσω πιο αναλυτικά το επόμενο Σάββατο».

Επίσης, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑ για μείωση του ΑΕΠ κατά 15,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2020, ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως «η Ελλάδα είναι στο μέσο της Ευρωζώνης ως προς την εκτιμώμενη ύφεση του πρώτου εξαμήνου του 2020. Θα κλείσουμε με μια ύφεση της τάξης του 7,9%».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tα σχόλια στο μπλοκ πρέπει να συνοδεύονται από ένα ψευδώνυμο, ενσωματωμένο στην αρχή ή το τέλος του κειμένου